Стиже серија “Посета” у режији Вељка Мићуновића: Људске судбине на граници слободе

Приредила: Миланка Митрић/агенције
Стиже серија “Посета” у режији Вељка Мићуновића: Људске судбине на граници слободе

‚БЕОГРАД - Јесен је стигла, а с њом и нове серије, како стране, тако и домаће продукције, а међу њима и ново домаће остварење “Посета” које ће од понедјељка бити емитовано на каналу “Суперстар”.

- Четири приче, утемељене на догађајима из стварног живота, о четворо људи из различитих друштвених слојева који се налазе у истражном затвору, чекајући слободу или суђење - стоји у најави продуцената, а творац серије је позоришни редитељ Вељко Мићуновић који је заједно са Урошем Томићем и Мином Ђукић режирао серију.

Сценаристи су Влада Симић и Мина Ђукић, продуцент уз креатора Александар Протић, а директори фотографије Душан Грубин и Милош Јаћимовић.

- Иако се на први поглед чини да су приче смештене у класично кривично-истражно подручје, оне ипак не прате окрутне убице и криминалце. На тај начин испричане, ове приче имају велики потенцијал у идентификацији публике са протагонистима. Ако публика не може да се поистовети директно са окружењем, она се сигурно може поистоветити са изборима и дилемама са којима се суочава сваки наш протагониста. То су избори између части и слободе, између кривице и љубави, између истине и личног успеха, између правде и судбине, између храбрости и сигурности - стоји у најави.

Серију чине четири приче “Река”, “Плен”, “Пожар” и “Бетон”, а свака је састављена од по четири приче, које су засноване на стварним догађајима.

- Успешан фудбалер и млада нада која је на корак од потписивања уговора који ће му променити живот, налази се са пријатељима из детињства да то и прослави. Наредног јутра буди се у болници као виновник смртоносне саобраћајне несреће које се не сећа - стоји у објашњењу цјелине “Река”.

“Плен” прати причу о пљачки и торби са милионским плијеном која је откривена у гепеку аутомобила жене која је путовала са својом бебом.

- Иза решетака се нађу и она и муж. Ланац истраге је дуг и замршен. Трагови међународног криминала упућују на деценијску породичну увезаност посебним етичким кодексом - наведено је у најави цјелине “Плен”.

Цјелина “Пожар” прати причу о запаљеној пољопривредној хладњачи у војвођанској варошици, која направи пожар у којем, како наводе продуценти, не горе само кумовске и пријатељске, већ и породичне везе.

- Амбициозни и неискусни адвокат допринеће да се варошица пробуди из учмалог живота и да делилаца правде буде неочекивано много - записано је о “Пожару”.

Посљедња и четврта цјелина носи назив “Бетон” која прати, наизглед, обичну причу о човјеку који једног јутра на путу до посла улази у расправу с контролором, јер није имао карту.

- Након кошкања и свађе, он гурне контролора који испада из аутобуса и главом удара о бетон. Солидарност, вагање кривице и претње постају терен за трговину правдом - наведено је у најави “Бетона”.

Улоге

У глумачкој подјели серије су Никола Ристановски, Ксенија Маринковић, Борис Исаковић, Изудин Бајровић, Матија Вастл, Камка Точиновска, Лука Грбић, Милош Тимотијевић, Радослав Рале Миленковић, Крешимир Микић, Озрен Грабарић, Снежана Богдановић и Уликс Фехмиу. У серији глуме и Гордана Бобан, Драган Деспот, Леон Лучев, Наташа Шолак, Вахид Џанковић, Никола Ракочевић, Љубомир Бандовић, Мирко Влаховић и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана