Стиже серија инспирисана научнофантастичним филмом “Метрополис” Фрица Ланга: Дистопијска бајка или стварност

Миланка Митрић/агенције
Стиже серија инспирисана научнофантастичним филмом “Метрополис” Фрица Ланга: Дистопијска бајка или стварност

ЛОС АНЂЕЛЕС – Филм Фрица Ланга “Метрополис”, који је прије 95 година објављен у Њемачкој, био је инспирација за настанак бројних филмова из свијета научне фантастике, али инспирисао је и ауторе данашњице да његову причу оживе у садашњости.

Од стране продуцената, предвођених режисером Самом Есмаилом, пројекат снимања серије “Метрополис” најављен је као један од најамбициознијих телевизијски пројеката икад.

Пројекат који ће, према новим информацијама које је јуче објавио магазин “Варајети”, бити реализован у Аустралији, окупиће огромну екипу која ће да ради на стварању осмодијелне серије. Серија ће бити емитована на “Епл плусу”, док ће за продукцију бити задужен студио Ен-Би-Си.

Смјештена у футуристички град Метрополис, у 2026. годину ова научнофантастична прича биће рађена по једном од најзначајнијих филмова из овог жанра, а за њен настанак биће коришћене најмодерније технологије, што је за Лангов филм у тадашњем времену било незамисливо и далеко, попут и саме приче у филму.

Прича коју прича “Метрополис”, а коју ће Есмаил уз за сада непознату глумачку екипу оживјети у 21. вијеку, приказује град у којем слојеви елите живе у изобиљу и богатству, док  радници и они који у ствари стварају све у том граду обитавају на најнижој друштвеној љествици иако град одржавају живим.

Радници наспрам технократске елите, класична борба добра и зла, робот као људска творевина и симбол лажног спасења, начинили су од “Метрополиса” праву дистопијску бајку и филм који ће покренути жанр и инспирисати друге ауторе након Ланга. А временом више ће се приближити стварности него бајци.

Испричати такву причу у времену модерне технологије и прилично олакшане продукције, а донијети јој нови слој, како најављују продуценти, ипак ће бити својеврсни подухват.

- “Метрополис” ће бити технички један од најамбициознијих пројеката на свијету. Његов свијет биће изграђен у Мелбурну, једној од најбољих локација за телевизијску продукцију -  навела је Каролин Пичер, директорица “Вик скрина” који је укључен у пројекат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана