Стиже пети наставак Индијане Џонса

Приредила: Мирна Пијетловић
Стиже пети наставак Индијане Џонса

Лос Анђелес - Филмски студио "Дизни" потврдио је сумње да ће се многима омиљени археолог-истраживач Индијана Џонс ускоро вратити на велико платно, а у главној роли ће се, наравно, појавити глумац Харисон Форд.

Предсједник ове филмске компаније Роберт Ајгер је у интервјуу за један амерички магазин обећао нове авантуре Индијане Џонса и додао да је филм већ у припреми. 

- Све док имам бич, шешир, кожни прслук и мушкарца на коњу, који зна како да обави посао, имаћемо нове авантуре - изјавио је недавно Стивен Спилберг, редитељ претходна четири филма. 

Славни редитељ је том приликом напоменуо да му "не пада на памет" да у улози Индијане Џонса замијени Харисона Форда неким другим глумцем. 

- Само Харисон Форд може бити Индијана Џонс - рекао је он. 

Сам Форд, који данас има 73 године, изјавио је да не би пропустио прилику да заигра у још једном филму о најпопуларнијем археологу на свијету.

- Радо ћу опет понијети похабани "стетсон" шешир - казао је глумац. 
Први филм популарне франшизе, "Отимачи изгубљеног ковчега", у биоскопима се појавио 1981. године, а посљедњи у низу "Индијана Џонс и краљевство кристале лобање" датира из 2008. године.

Извршни продуцент и један од писаца сценарија био је Џорџ Лукас. Радња четвртог по реду филма из франшизе о Индијани Џонсу смјештена је у 1957. годину.

Сада старији Индијана Џонс (Харисон Форд) сукобљава се са агентима Совјетског Савеза, које предводи Ирина Спалко (Кејт Бланшет) у потрази за кристалном лобањом.

Индијани се прикључују његова бивша љубавница Мерион Рејвенвуд (Карен Ален), досељеник Мат Вилијамс (Шаја Лабаф) и авантуриста Мек (Реј Винстон). Џон Херт и Џим Бродбент појављују се у улози Индијаниних пријатеља академика.

Када је у питању продукција посљедњег наставка овог филма, познато је да се Форд и Спилбер нису слагали са оригиналним Лукасовим концептом, па су у пројекат укључили још шесторицу сценариста, који су на крају довели коначну причу до краја.

Маркетинг се великим дијелом заснивао на носталгији публике за серијалом, са производима инспирисаним са сва четири филма. Ишчекивање филма било је повишено тајновитошћу, која је резултовала хапшењем особе која је украла компјутер на којем су била сачувана разноврсна документа у вези са продукцијом. "Индијана Џонс и краљевство кристалне лобање" премијерно је приказан широм свијета 22. маја 2008. године.

И детаљи у вези са петим наставком још се држе у тајности, па осим главне роле, која је опет повјерена Форду, још није познато ко ће чинити остатак филмске екипе, а није позната ни прича која ће пратити пету авантуру Индијане Џонса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана