Стиже нам наставак "Жикине династије", погледајте глумачку екипу

Курир
Стиже нам наставак "Жикине династије", погледајте глумачку екипу

БЕОГРАД - У Београду је у току снимање новог наставка чувеног серијала "Жикина династија" у режији Милана Коњевића, а по сценарију Милене Марковић.

Нови филм зваће се "Повратак Жикине династије" а главну улогу тумачи Никола Којо, који се враћа у лику Мише Павловића након више од 30 година. Миши у Србију долазе синови које дуго није видио јер живе с Наташом у Москви, али када стигну момци који носе имена својих прадједа - Жике и Милана, креће нова луда година, пуна смијеха, авантуре и породичних вриједности.

Од старих ликова враћају се Весна Чипчић као Фрау Елза, као и Владимир Петровић као Боба, а биће још неких изненађења, најављују продуценти.

Снимање филма редовно обилази и Јован Марковић, креатор старог серијала, који је активно укључен и у продукцију новог дијела, као ко-продуцент и консултант на сценарију. Нови сценарио радила је његова кћерка Милена Марковић.

“Емотивно је. Са једне стране веома ме радује што се наставља тај серијал и сага Жикине династије, који је прихватила публика и млада и стара, од тада па све до данас. Овај наставак је практично на захтев публике која је то толико желела. Радује ме и што видим предан и компетентан рад екипе која ради овај наставак. А мало сам и тужан, јер нема више већине главних актера из старих филмова. Срео сам Владу Петровића после 40 година и обојица смо евоцирали успомене са одређеном тугом што с нама нису Гидра, Марко, Јелена, а посебно што нас је прерано напустила Риалда, која је требало да има велику улогу у овом наставку”, казао је Јован Марковић за Курир.

Коментарисао је и да ил ће се овај филм допасти новим генерацијама.

“Настојали смо да задржимо одређену везу између старих филмова и начина на који су они прављени и како су наши хероји били представљани, што је публика волела. У новом филму главни лик је унук, а какав деда такав унук, али сада је то прича с много више догађања и с бржим темпом. Мислим да смо направили органски спој између штимунга старих филмова и брзине модерног живота”, навео је он.

Праунуци легендарних ликова биће у фокусу новог филма, а нови Жика биће Никола Брун, док ће Милана играти Гаврило Иванковић. Једну од главних улога одиграће позната манекенка и водитељка Данијела Димитровска, којој ће ово бити прва филмска улога. Ту су и позната глумачка имена као што су Срђан Тимаров, Младен Совиљ, Јово Максић, Милена Предић, Слободан Бода Нинковић, те младе глумице Катарина Вељовић, Тамара Радовановић и Мина Ненадовић.

Филм се снима на локацијама у Београду, Панчеву и на Златибору.

Премијера је планирана за јесен 2025. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана