Стиже филм “Дражен”: Лична прича о генију кошарке (ВИДЕО)

Б.П.
Стиже филм “Дражен”: Лична прича о генију кошарке (ВИДЕО)

БЕОГРАД- Дугометражни играни филм “Дражен” редитеља Данила Шербеџије, уједно и аутора пројекта и продуцената Љубе Здјеларевића и Ивора Шибера, наћи ће се у биоскопима, 5. децембра.

Свјетска премијера филма о великану свјетске кошарке Дражену Петровићу одржана је у Шибенику, родном Драженовом граду, на датум рођења кошаркаша, а свечаном догађају присуствовала је цјелокупна ауторско-глумачка екипа, међу којом и српски глумац Драган Мићановић који тумачи једну од улога у филму, кошаркашевог оца Јолета Петровића.

Снимљен у част 60. годишњице од рођења Дражена Петровића, филм доноси фасцинантну причу о кошаркашком генију који је својом игром освојио цијели свијет. Према ријечима продуцената Здјеларевића и Шибера име Дражена Петровића изазива дивљење у цијелом свијету и то не само у кошарци, него као синоним за то како се великим радом остварују снови.

- Док су га многи упознали кроз његове спортске успјехе, ми смо на великом платну желели да прикажемо причу о човјеку, његовом одрастању, односу с породицом и особама из приватног и професионалног живота које су га подржавале на путу према врху. Стога ово није типичан спортски филм, већ је нагласак више на Драженовој личној причи - рекао је Здјеларевић.

Глумцу Домагоју Нижићу повјерена је главна улога Дражена Петровића, а Тонко Стошић тумачио је Дражена у млађим годинама. У филму играју и Ромина Тонковић (Рената, Драженова дјевојка), Павле Матушко (Александар Петровић), Ловре Танфара (млади Александар Петровић), Зринка Цвитешић (Бисерка Петровић), Драган Мићановић (Јован Петровић), Викторија Хауер (Клара), Валентин Перковић (Ворен Легари), Миле Кекин (Мирко Новосел), Џејмс Пери (Вилис Рид) и други. Филм је настао у продукцији загребачке продукцијске куће “Кинотека”, уз копродукцију са словеначким “Децембер” студиом и српским “Ливинг пикчерс”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана