Стиже домаћи трилер “Пригушивач”: Напета истрага покренута интуицијом

Бранислав Предојевић
Стиже домаћи трилер “Пригушивач”: Напета истрага покренута интуицијом

БЕОГРАД - Филм “Пригушивач” са Браниславом Трифуновићем и Петром Стругаром у главним улогама биће премијерно приказан на 47. Фестивалу филмског сценарија у Врњачкој Бањи 12. августа 2023.

Ново остварење продукције “Филм Плус Пицтурес”, настало из сарадње редитеља Горана Николића и сценаристкиње Наталије Мусић, напети је трилер са радњом смјештеном у Београду.

Филм прати живот младог, интелигентног и интровертног Луке који послије очевог самоубиства покреће сопствену истрагу, вјерујући својој интуицији која му указује да му је отац заправо убијен. У истрази му помажу дјевојка и најбољи друг, као и инспектор Горан, пријатељ Лукиног оца ког тумачи Бранислав Трифуновић, који такође почиње сумњати у резултате званичне истраге.

У филму играју Огњен Јовић, Анђела Кузмановић, Петар Стругар, Бранислав Трифуновић, Растко Мићић, Зоран Ћосић, Даница Радуловић, Ненад Гвозденовић, Мирослав Јовић, Михаило Лаптошевић, Јелица Ковачевић и Марко Павловски. Сценарио потписује Наталија Мусић.

Директор фотографије је Марко Арсић, арт директор Игор Маровић, сценограф Бранко Ђипало, костимограф Игор Лукић, продуценти Никола Буровац и Данијел Ђурић, а музику потписује Спејс Нокси.

Николићево остварење је на трагу скандинавске естетике у кинематографији, односно фотографији, а претендује да освоји срца гледалаца, као и да допуни колорит домаћег серијског програма. У сценаристичком смислу занимљива је ријешеност да кроз филозофију младог човјека дотакне оне који су прошли све фазе одрастања.

- Главни јунак пролаз кроз разне стазе, од генерализације људскости и нељудскости до афера које су многе доводиле до маргинализације сопственог ега - рекла је Мусићева.

Горан Николић је филмски и телевизијски редитељ из Београда гдје је уписао Академију драмских умјетности.

Његови кратки и документарни  филмови “И, како си, деда, шта се ради?”, “Некако с пролећа”,  “Живот по Москрију”, врло су запажени и приказивани су у многим градовима и фестивалима широм свијета. Током каријере радио је и на много телевизијских реклама, емисија, музичких спотова и телевизијских драма, а прошле године представио је свој први дугометражни играни филм “Хероји” са глумцем Младеном Совиљом у главној роли, којим се на занимљив начин бавио косовским митом.

Серија

Иза филма стоји продуцентска кућа “Филм Плус Пицтурес” Николе Буровца и Данијела Ђурића, који претендује да помјери многе границе у српској кинематографији. Након биоскопског живота филма, услиједиће и серија од тридесет шест епизода, која додатно треба да истражи заплете и мотиве главних јунака, кроз напето трилерско сјецирање српске стварности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана