Стивен Мур: Филм "Хероји Халијарда" заслужује да се види на Нетфликсу или Хулуу

Танјуг
Foto: Агенције

Aмерички глумац Стивен Мур, који у филму "Хероји Халијарда" редитеља Радоша Бајића игра Едварда Волша, америчког пилота обореног у Србији, рекао је да поменуто остварење заслужује да се види на Нетфликсу или Хулуу.

Његов лик је одведен у дом српске породице Јовић, која га штити од Нијемаца, а успут се заљубљује у њихову ћерку коју игра Теодора Драгићевић.

- У припреми улоге слушао сам доста музике тог доба. Направио сам дугачку листу и слушао ноћ и дан да стекнем осјећај. То су све љубавне пјесме из 20-их, 30-их и 40-тих из Америке. Ела Физџералд и неки класици - рекао је глумац.

Настојећи да се клони друштвених мрежа и свог телефона, Мур је гледао много филмова о Другом свјетском рату, сматрајући да су добра референца, јер су многи снимљени у то вријеме "подробни су у смислу онога о чему причају".

Говорећи о снимању у Србији, Мур је истакао да мује било лако, јер су му сви у екипи били "тако добри, топли, љубазни", није морао бринути о много ствари и био је "добро збринут овдје".

- Драгићевић је невјероватна глумица. Могу рећи да сам од ње научио много у смислу опуштеног приступа улози. Доста наше комуникације је била невербално, а за то је потребно донијети помало магије и шарма, што је њој добро ишло на снимању - истакао је Мур.

Примјетивши да се налазимо у тренутку људске историје када је важно неке ствари рашчистити, Мур је оцијенио да ''овај пројекат ради управо то" доносећи вјеродостојно причу о односу Американаца и Срба током о Свјетском рату, у форми антиратног филма.

- Мислим да је јасно да кроз осјећања и људске вриједности глумаца у филму указујемо да рат није добра ствар - истакао је Мур.

Према његовим ријечима, Србија има продукцијски квалитет за снимање филмова, јер има све што је потребно од глумаца надаље да створи "изузетно квалитетан пројекат", што показује неколико посљедњих пројеката међу којима су "Хероји Халијарда". 

- Мислим да из свијета жели снимати овдје. Доста тога се дешава у Холивуду из сцена, људи покушавају доћи овде да снимају филмове и серије, и постоји разлог за то - навео је глумац.

Откривши да је добио бројне поруке из Аустралије или Лондона са питањем када ће моћи погледати "Хероје Халијарда", односно да ли ће се појавити на платформама коа што су Нетфликс или Хулу, Мур је додао да се нада да ће до тога доћи.

- Овај филм заслужује бити тамо, да га сви виде - закључио је Мур.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана