Шта ћемо гледати у 2014. години?

Танјуг
Шта ћемо гледати у 2014. години?

Од женског вестерна, до филмова који се баве рецесијом и биографија, 2014. ће, бар када је реч о драмама, бити узбудљива година, пише британски "Guaridan".

Лондонски лист саставио је листу најзанимљивијих филмова који у биоскопе стижу 2014. године.

Први на листи је "Jane Got a Gun" - женски вестерн са узбудљивом предисторијом. Режисерка Лин Ремзи напустила је пројекат у врло непријатељским условима, неколико главних глумаца се промjенило а и биће интересантно видети Натали Портман као акциону хероину.

Браћа Дарден филмом "Twi Days, One Night" баве се проблемом рецесије. Марион Котијар игра жену која уз помоћ супруга по граду тражи колеге које ће се одрећи бонуса како би она задржала посао.

Глумци Џејмс Франко и Џона Хил удружили су снаге у "True Story ", адаптацији мемоара Мајкла Финкела, човека који се нашао на FBI листи најтраженијих убица.

Пол Томас Андерсон се враћа филмом "Inherent Vice" уз подршку Хоакина Феникса који игра детектива у Лос Анђелесу 1970их који истражује нестанак бивше дjевојке. У филму играју и Џена Малон, Рис Видерспун, Џош Бролин, Овен Вилсон и Бенисио дел Торо.

"Winter's Tale", је мjешавина "Бенџамина Батона", "Јесени у Њујорку" и "Блиставог ума". Филм Акиве Голдсмана такође поново удружује Џенифер Коноли и Расела Кроуа уз помоћ Колина Фарела који игра модерног човjека са амнезијом и провалника из 19. вијека.

Филм "Men, Women and Children" је адаптација романа Чада Култгена о ефектима порнографије и интернета на везе данас. У филму играју Ема Томпсон, Адам Сандлер, Џенифер Гарнер и Џејсон Реитман.

Међу првима премијеру у 2014. ће имати "Rudderless", филм мултиталентованог Вилијама Х. Мејсија о ожалошћеном оцу који формира бенд инспирисан демо снимцима покојног сина.

"Foxcatcher" је филм о ексцентричном милијардеру Џону Елеутеру ду Пону који је осуђен за убиство пријатеља, олимпијског рвача Дејва Шулца. Милијардера игра Стив Карел, Марк Руфало несрецног спортисту.

Послије пробоја у "Пророку" Тахар Рахим ће сада играти у новом филму Фатика Акина "The Cut" о коме се не зна ништа осим да се бави "ђаволом и злом човjечанства".

"The Judge " је драма о адвокату (Роберт Дауни Џуниор) који се враћа кући мајци на сахрану и открива да је његов отац (Роберт Дувал) - локални судија - главни осумњичени.

Послије неуспеле "Дајане", на реду је биографски филм о још једној принцези - Грејс од Монака. Никол Кидман игра Грејс Кели, Тим Рот принца Ренијеа трећег а Роберт Линдзи Аристотела Онасиса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана