Српски филм "Да ли сте видjели ову жену?" у Венецији

Танјуг
Foto: Агенције

ВЕНЕЦИЈА- Дебитантски играни филм "Да ли сте видjели ову жену?" редитељског двојца Душана Зорића и Матије Глушчевића имаће премијеру на 79. Филмском фестивалу у Венецији, који се ове године одржава од 30. августа до 10. септембра, саопштили су продуценти.

"Да ли сте видjели ову жену?" је прича о средовјечној жени Драгињи, која кроз три различита живота покушава да искочи из своје коже.

Главну улогу филма тумачи хрватска глумица Ксенија Маринковић. У пратећим улогама појављују се Исидора Симијоновић, Борис Исаковић, Власта Велисављевић, Горан Богдан, Јасна Ђуричић, Радоје Чупић, Олга Одановић, Милица Михајловић, Ивана Вуковић, Милош Тимотијевић, Исидора Минић, Алеx Електра и други.

Душан Зорић и Матија Глушчевић студирали су филмску режију на Факултету драмских уметности у Београду, и до сада су се публици представили својим кратким филмовима "Страно тело" (2018) и "Loop" (2017), који су имали премијере у Венецији и Локарну.

Филм "Да ли сте видJели ову жену?" продуцирала је Чарна Вучинић испред Нон-Алигнед Филмс из Србије, у сарадњи са Радио-телевизијом Србије, Факултетом драмских уметности и загребачком продуцентском кућом Динариди Филм, уз подршку Филмског центра Србије и Хрватског аудиовизуалног центра.

Филм ће у Венецији бити приказан у оквиру такмичарског програма Недеље критике, у ком је посљедњи пут српски филм учествовао 2014. године, када је тамо приказано дебитантско остварење Вука Ршумовића "Ничије дете".

Венецијанска "Мостра" је најстарији филмски фестивал на свијету и заједно са Каном и Берлином један је од три најугледнија фестивала на свијету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана