Спектар изазвао планетарно лудило

Цвија Мркоњић
Спектар изазвао планетарно лудило

Бањалука - У складу са еуфоријом и лудилом које влада у свијету поводом новог филма о Џејмсу Бонду "Спектар", и бањалучка публика бори се да на вријеме обезбиједи улазницу за остварење у којем страствене искре фрцају између Данијела Крејга и љепотице Монике Белучи.

У филму који је режирао Британац Сем Мендес, осим Крејга и Белучијеве, улоге ће тумачити и Кристоф Валц који игра главног негативца, Лија Сејдокс и Ралф Фајнс, а Бањалучани ће имати прилику да "Спектар" гледају од четвртка у мултиплексу "Палас".

- Због великог интересовања публике улазнице смо пустили у продају двије седмице прије емитовања филма и продаја иде онолико добро колико смо и очекивали с обзиром на свјетску популарност Бонда - рекла је ПР менаџер "Паласа" Марина Поповић.

Према њеним ријечима, очекују много од овог наставка јер филмови о Џејмсу Бонду увијек привлаче пуно људи.

Сниман у Енглеској, Италији, Аустрији, Мексику и Мароку, "Спектар" има све традиционалне састојке филмова о најпознатијем тајном агенту: сцене јурњаве "бијесним" аутомобилима, злог мегаломана, сензуалне Бонд дјевојке и духовите дијалоге.

У новој причи тајанствена порука из његове прошлости агента 007 шаље у авантуру у којој покушава да разоткрије злокобну организацију, док се М истовремено бори са политичким снагама како би на животу одржала тајну службу.

Бонд се полако пробија кроз многобројне слојеве обмане како би открио застрашујућу истину која се крије иза имена "Спектар". Међутим, иако сцене препуне акције пумпају адреналин, након објављивања трејлера прашину је подигла врела сцена између италијанске диве Белучи и Крејга, која је несумњиво заинтригирала оне који сада жељно ишчекују приказивање филма.

Јавност је коментарисала како је Моника најстарија Бонд дјевојка икада, али и сама глумица је признала да је мислила, када ју је режисер први пут контактирао, да јој нуде улогу М.

- Када ми је Сем објаснио да жели одраслу жену која заводи Бонда, схватила сам да ће то бити револуционарно. Знала сам да ће то бити диван примјер како за друге глумице тако и за друге жене - испричала је љепотица, која тумачи улогу Лусије Скијаре, мафијашке фаталне жене.

Прије неколико дана "Спектар" је у Лондону имао свјетску премијеру која је окупила многобројне славне личности, међу којима су били и чланови краљевске породице.

Филм се прво почео приказивати у биоскопским дворанама у Великој Британији и Ирској, а прошле седмице је објављено да је срушио рекордне на британским благајнама и у само првом дану приказивања зарадио вртоглавих 9,2 милиона долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана