Спајање “Ворнер брадерса” и “Дискаверија” доноси бољу будућност за ДЦ: Нови пут за Супермена и екипу

Бранислав Предојевић
Спајање “Ворнер брадерса” и “Дискаверија” доноси бољу будућност за ДЦ: Нови пут за Супермена и екипу

ЛОС АНЂЕЛЕС - Након великог спајања медијских компанија “Ворнер брадерс” и “Дискавери” у једну фирму нова корпорација жели да промијени своју стратегију када су у питању екранизације стрипова издавача ДЦ.

Филмски студио “Ворнер” већ неколико деценија контролише ауторска права на јунаке ове компаније, а екранизације ове тематике су међу најпрофитабилнијим гранама у историји чувеног студија. Ипак, у поређењу с највећим конкурентом “Марвелом”, пројекти ДЦ-ја су подбацили, како креативно, тако и финансијски.

Након што је спајање “Ворнера” и “Дискаверија” завршено прије неколико дана, изгледа да ће играни садржај студија ДЦ ускоро доживјети промјене.

Нови власник “Ворнера” Дејвид Заслав наводно жели да уведе значајну ревизију екранизација садржаја компаније ДЦ, а ремонт би у суштини могао да значи да компанија ДЦ добија сопствени студио за филмске и телевизијске пројекте, слично као студио “Марвел”.

Заслав је истраживао идеју да има човјека попут “Марвеловог” главног креативца и продуцента Кевина Фејга, који би надгледао пословну стратегију и био везивно ткиво између многих мултимедијалних пројеката. Иако је у почетку имао кандидата Ему Вотс, бившу извршну директорицу “Парамоунта”, изгледа да она неће преузети ту улогу.

 Заславов фокус је више на откључавању пуног потенцијала јунака који долазе из овог универзума, јер се “Ворнер брадерс” није најбоље носио са овим изазовима у посљедњих неколико година, посебно на филмском пољу. На основу извјештаја, изгледа да је филм о Супермену један од великих приоритета за нову компанију, пошто је филм о човјеку од челика повучен након очајних критика “Лиге правде” Џоса Ведона 2017. године. Такође се чини да су појединачни независни пројекти попут “Џокера” и “Одреда самоубица” или одличне серије “Миротворац” нешто што ће нови студио још више експлоатисати и развијати уз доста више слободе код аутора, што значи да би и филмови, попут стрипова, могли имати неку засебну “Блек лејбел” ознаку намијењену зрелијим пројектима и старијој публици.

Иако се још ради на овим плановима и новом облику екранизација, чини се да ће љубитељи стрипова са знаком ДЦ ипак дочекати са потенцијалним отварањем студија ДЦ да њихови јунаци добију екранизације достојне славе стрип предложака.

Петорка

Оно што је извјесно јесте да у наредном периоду гледаоци могу да очекују пет сигурних пројеката везаних за ДЦ екранизације ове и идуће године.

У питању су филмови “Лига суперљубимаца”, који се очекује 29. јула, “Црни Адам” 21. октобра и “Шазам: Бијес богова” 16. децембра, ове године, док је излазак филмова “Аквамен и изгубљено краљевство” и “Флеш” заказан за 17. март и 23. јун идуће године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана