Сњежана и патуљци у играном филму

Приредила: Александра Маџар
Сњежана и патуљци у играном филму

Лос Анђелес - Једна од најпознатијих бајки у свијету, исписана маштом браће Грим, "Сњежана и седам патуљака" оживјеће први пут као играни филм захваљујући студију "Дизни" који је одлучио да уради својеврсни римејк његовог анимираног остварења из 1937. године.

Сценарио пише драмска списатељица Ерин Кресида Вилсон која је радила филмску адаптацију књиге "Дјевојка у возу", док ће аутори музике бити Бенџ Пасек и Џастин Пол, ауторски двојац који је написао стихове за недавно изведен мјузикл "Ла ла ланд".

Пројекат "Сњежана" један је у низу играних филмова замишљених као римејк чувених "Дизнијевих" класика. Благајне широм свијета освајали су "Алиса у земљи чуда", "Грдана - зла вила", "Пепељуга" и "Књига о џунгли". Међу најављеним насловима које ћемо такође гледати као игране филмове налазе се и "Љепотица и звијер", "Аладин", "Дамбо", "Мулан" и "Краљ лавова".

Остварење из 1937. године било је први "Дизнијев" анимирани филм. Отада је бајка браће Грим адаптирана много пута за велико платно, укључујући и хорор филм "Сњежана: прича о ужасу" са Сигорни Вивер и комедију "Огледалце, огледалце" са Џулијом Робертс. Прича уз коју су бројне генерације училе о добру, злу и љубави била је инспирација за хит филм из 2012. године "Сњежана и ловац", са Кристен Стјуарт и Шарлиз Терон, који је зарадио 396 милиона долара, док је његов наставак остварио мање од половине те суме.

Занимљивости о Сњежани и патуљцима

* Сњежана послије буђења у знак поздрава љуби само шест патуљака. Поспанка није пољубила.

* Лилијан, Дизнијева супруга, сматрала је да ће филм бити потпуна пропаст.

* Аниматори су урадили, пребрисали, преправили или бацили на хиљаде слика прије него што су коначно добили финални изглед патуљака.

* Адријана Каселоти имала је 19 година када је добила прилику из снова, да позајми Сњежани глас.

* Адолфу Хитлеру је ово био један од омиљених филмова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана