Снимљени посљедњи кадрови серије Тома на Башчаршији

Танјуг
Foto: Танјуг

САРАЈЕВО - Посљедњи кадрови серије "Тома" снимљени су данас на Башчаршији у Сарајеву, а редитељ серије Драган Бјелогрлић каже да ће серија имати потпуно другачији ток, концепт и наратив у односу на филм који је изазвао велике емоције и пажњу публике на просторима некадашње СФРЈ.

Ужурбана атмосфера која краси сваки филмски сет преливала се данас преко сарајевске Башчаршије гдје су снимане посљедње сцене серије Тома, о једном од најзначајнијх гласова некадашње југословенске музичке сцене Томи Здравковићу.

Сцене које су данас снимане у Сарајеву неће бити хронолошки посљедње у емитовању већ само на снимању.

Случајни пролазници, туристи, запослени у локалима на Башчаршији видјели су снимање сцене у којој Тома Здравковић среће Даворина Поповића и Кемала Монтена и упознаје их са водитељком и новинарком Данком Нововић пред сам почетак Олимпијаде 1984.године.

Ниска температура није спречила велики број људи да се фотографишу са глумцима на сету Миланом Марићем, Андријом Кузмановићем, Вајом Дујовић, Филипом Хајдуковићем...

Редитељ серије Драган Бјелогрлић каже за Тањуг да су данашње сцене на Башчаршији снимљене у "фото финишу".

"Због пандемије нисмо могли раније да снимамо ове масовне сцене на Башчаршији, али ево сада нам је успело.Сви смо срећни због тога јер смо привели огроман посао крају", рекао је Бјелогрлић и додао да ће се серија у многоме разликовати у односу на филм.

Он је објаснио да су "ток, концепт и наратив у потпуности другачији у односу на филм" и да је серија Тома цјелина за себе.

"Потпуно засебан производ. Измедју осталог публика ће упознати све Томине жене, а према сада доступним информација емитовање серије у осам епизода заказано је за март следеће године, рекао је Бјелогрлић.

Милан Марић који се нашао у насловној улози поручује да с нестрпљењем очекује емитовање серије.

"Овде на Башчаршији завршавамо огроман посао.Серија детаљније прати живот Томе Здравковића, нуди гледаоцима ширу слику о емотивном аспекту његовог живота.Управо је тај емотивни аспект за мене као глумца био највећи изазов у раду на овој серији", рекао је Марић Танјугу.

Глумица Ваја Дујовић у серији оживљава лик водитељке и новинарке Данке Нововић.

Дујовић наглашава да је увијек срећна када дође у Сарајево.

"Волим овај град,а посебно ми је драго што сам у прилици да баш овде оживљавам лик жене која је важила за први глас и лице ТВ Београд. Тома је написао песму Данки Нововић, али они нису били у љубавној вези", каже Дујовић за Тањуг.

Андрија Кузмановић истиче сјајну атмосферу на снимању серије.

"Заједништво које је владало у Југославији 1984. пред почетак Олимпијаде, најважнијег спортског догађаја на овим просторима икад, ми одржвамо на сету,екипа је састављена од професионалаца са простора целе некадашње СФРЈ", рекао је Кузмановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана