Снимање са Кустурицом је као сан

Г.С.
Снимање са Кустурицом је као сан

Чаробно је, ово мјесто је заиста магично и лијепо и морам да кажем да сам веома срећна што сам овдје. Људи су врло пријатни.

Рекла је ово у интервјуу за Радио-телевизију Републике Српске прослављена италијанска глумица Моника Белучи, која је ових дана окупирана снимањем играног филма српског режисера Емира Кустурице “На млијечном путу”, који се посљедњих дана снима на локалитетима у Херцеговини.

Белучијева тумачи главну ролу у Кустуричином филму, а како је истакла, узбуђена је самим тим што је дио филмског пројекта.

- Веома поштујем Емира Кустурицу и срећна сам што имам прилику да будем дио његовог новог филма - рекла је Моника Белучи.

Она је истакла да је ријеч о љубавној причи која је рођена усред рата, тако да ће филм бити веома насилан, али у исто вријеме и веома поетичан.

- Филм ће се дотаћи врло важних и снажних тема, тако да ће снимање дуго трајати. Тек смо почели прије неколико дана и снимаћемо до краја новембра. Али, биће сјајно, пружиће ми се прилика да боље упознам земљу. Знате, видјела сам много филмова Емира Кустурице и за мене је као сан то што сарађујем с њим - истакла је Белучијева.

Како је додала, Емира Кустурицу не познаје толико добро, али је истакла да, иако понекад зна да буде контрадикторан на неки начин, мисли да је унутар њега у ствари пјесник.

- Људи воле да раде с њим, он је особа пуна страсти. Тако да сам радознала какав ће филм бити. Већ сам видјела како све тече, како је на сету креирао нешто снажно, људи га воле, људи му вјерују и то је важно да бисте добили праву атмосферу у филму.

Једноставно, кад радите са њим, имате утисак да радите нешто магично, што је дивно за све нас. У филму су сви важни, јер тако ради тим. Сви су потребни свима. Тако да постајете као породица, нарочито када сте на сету дуго времена - испричала је неколико утисака са снимања италијанска дива.

Моника Белучи истиче да увијек тражи рискантне пројекте и воли да ради са режисерима који су посебни.

- Могу да вам се свиђају или не, али волим да радим са режисерима који имају шта да кажу. Емир Кустурица је снажна личност, његови филмови су увијек снажни, тако да када ме позвао да будем у овом филму, била сам заиста срећна. И мислим да ће жена коју играм у филму бити нешто ново за мене - закључила је Моника Белучи.

Филмска екипа јуче је снимала на Мећавнику. Сљедећих дана екипа ће на овој локацији, под падинама Таре, снимити нове сцене филма. На старој “ћириној” прузи према Вишеграду камера ће забиљежити нове филмске сцене.

Већ данас, према плану снимања, екипа се сели на Камену гору изнад Пријепоља.

Промоција Српске

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је прослављени филмски режисер Емир Кустурица снимањем учинио велики поклон Требињу, али и цијелој Српској.

Додик је истакао да је упознат да се снимање филма одвија по плану, те да је захвалан Кустурици што је баш Требиње изабрао за главну дестинацију његове реализације и што у њему борави филмска дива Моника Белучи, која на најбољи начин промовише овај град.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана