Скајвокер сага у луксузном бокс-сету у 4К резолуцији: Обједињени “Ратови звијезда”

Бранислав Предојевић
Скајвокер сага у луксузном бокс-сету у 4К резолуцији: Обједињени “Ратови звијезда”

ЛОС АНЂЕЛЕС - Комплетна Скајвокер сага из филмског серијала “Ратови звијезда” доступна је у ексклузивном бокс-сету у 4К-резолуцији са укупно девет филмова у новом паковању слике и звука.

Прошле су двије године откако је филм “Ратови звијезда: Успон Скајвокера”, довео сагу о Скајвокеру до краја, али ако још нисте спремни да напустите ову причу увијек можете поново да погледате свих девет филмова франшизе “Ратови звијезда” на једном мјесту, не укључујући спин-оф приче “Rogue One” и “Соло”. У случају да вам је потребно подсјећање, девет филмова у саги о Скајвокеру (по хронолошком редослиједу приче) су: “Фантомска пријетња”, “Напад клонова”, “Освета Сита”, “Нова нада”, “Империја узвраћа ударац”, “Повратак Џедаја”, “Буђење силе”, “Посљедњи џедај” и “Успон Скајвокера”.

Овај епски бокс-сет састављен од укупно 27 дискова, ремастеризованог звука и слике, доступан је само на “Амазону” за 199.99 фунти. Поред тога што долази са опсежним бонус материјалима које улазе у продукцију сваког филма у Скајвокер Саги, уз изјаве Џорџа Лукаса, бројних режисера, сценариста и глумаца који су радили на овом серијалу, избачених сцена и других поклона, свака верзија овог издања такође долази са писмом захвалности од глумца Марка Хамила.

Серијал, који је креирао легендарни режисер Џорџ Лукас 1977. године, један је од најуспјешнијих и најпознатијих филмских франшиза свих времена, са зарадом од преко 10 милијарди долара само од филмова. Лукасов стари сарадник и партнер Стивен Спилберг, можда је најбоље описао магију овог дијела својим ријечима након премијере “Нове наде”.

- Никада до тада нисам тако страствено желио да постојим у свијету који је неко други створио. Била је то заиста прекретница у животу цијеле моје генерације - рекао је Спилберг.

Лукас је ауторска права студија “Лукас филм”, продао компанији “Дизни” 2012. године, која је оживјела серијал кроз три директна наставка и двије спин-оф приче, уз различите критике и реакције публике, након чега је фокус “Дизнија”, када је серијал у питању пребачен на телевизију и стриминг.

Док би сага о Скајвокеру могла бити завршена на великом екрану након млаких реакција на последњи филм из 2019. године, обожаваоци ове франшизе биће враћени у то доба у предстојећој серији “Оби-Ван Кеноби”. Дуго очекивана серија доноси повратак Јуана Мекгрегора и Хејдена Кристенсена као Оби-Вана и Анакина Скајвокера, тачније као Дарта Вејдера. Укратко, ова луксузна бок-сет кутија је савршени начин да се припремите за долазак те серије на “Дизни плус”. Наравно, ако сте спремни да платите не баш скромну цијену.

Супербренд

Серијал “Ратови звијезда” сачињен од девет филмова-епизода постао је медијски феномен кроз бројне филмове, телевизијске серије, књиге, компјутерске игре, стрипове и многе друге области поп културе. Магазин “Форбс” је процијенио свеукупан приход од бренда “Ратови звијезда” на преко 40 милијарди долара. Сама радња филмова је пуна архетипских мотива, од научне фантастике  преко вестерна и мелодраме до историје и митологије људске цивилизације, уз бројне револуционарне технике снимања и употребе специјалних ефеката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана