Серије “Време зла” и “Црна свадба” премијерно на СФФ-у: Приче о моћи, историји и магији

Миланка Митрић/агенције
Серије “Време зла” и “Црна свадба” премијерно на СФФ-у: Приче о моћи, историји и магији

БЕОГРАД/САРАЈЕВО - Након што је раније најављено да ће филм “Тома” бити емитован на затварању Сарајево филм фестивала (СФФ), најављено је да ће и двије дуго најављиване серије из Србије своје прво приказивање доживјети управо на овој смотри - “Време зла” и “Црна свадба”.

Серија “Време зла”, рађена према романима Добрице Ћосића, претпремијерно на овој смотри биће емитована сутра (недјеља).

- Чувену породицу Катић из Ћосићевих романа затичемо у освит Другог светског рата, у Београду. Богдан Драговић (Горан Богдан) се враћа из емиграције, покушава да зарад сина Владимира поново успостави везе са Комунистичком партијом из које је избачен као троцкиста. Његова, практично остављена жена Милена (Нада Шаргин) ступа у емотивну везу са Петром Бајевићем (Горан Шушљик), агентом Коминтерне и Богдановим ратним другом. Миленин и Богданов син Владимир, сада и сам члан Комунистичке партије, из идеолошких разлога се окреће против оца - наводе продуценти серије, рађене по сценарију Сање Савић Милисављевић, а у режији Ивана Живковића. Прича серије базирана је на роману “Верник”, с појединим елементима из књига “Грешник” и “Отпадник”.

Серија “Црна свадба” једно је од остварења које је настајало у продукцији “Фајерфлај”, а премијеру на фестивалу доживјеће у уторак, када ће бити приказане прве двије епизоде.

- Прича креће у малом месту у источној Србији где Митар, иначе миран и благ човек, изненада и на бруталан начин убија дванаесторо својих комшија. Покушавајући да расветле мотиве злочина, Петар, припадник безбедносне агенције и инспектори Томић и Благојевић позивају Наташу, реномираног психолога, да као судски вештак утврди да ли је Митар психички оболео или се иза злочина крије неки други застрашујући мотив.

Ипак, тиме ће само откључати велику мистерију где се преплићу влашка магија и тајанствени центри моћи, у борби добра и зла која траје вековима - наводе продуценти о овој серији у којој глуме Уликс Фехмију, Јелена Ђокић, Никола Којо, Славко Штимац, Тони Михајловски, Филип Ђурић, Борка Томовић, Анастасија Ђуровић, Небојша Миловановић, Предраг Бјелац и други.

Сценариста серије је Страхиња Маџаревић, а режисер Немања Ћипранић, а премијерно емитовање на јесен ће почети на РТС-у и “Суперстару”.

 “Елегија ловора”

 Дебитантски филм црногорског режисера и сценаристе Душана Касалице “Елегија ловора”, у којем играју Франо Ласић и Савина Гершак, биће премијерно приказан сутра (недјеља) у такмичарском програму СФФ-а.

- За мене је битније како ће публика реаговати, јер филм поседује елементе драме, комедије и фантазије. Биће занимљиво да видим како реагују на нешто што није баш очекивано од филмова из овог региона - навео је Касалица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана