Серија “Време зла” премијерно приказана на СФФ-у: Политичке и породичне драме у освит рата

Илијана Божић/агенције
Серија “Време зла” премијерно приказана на СФФ-у: Политичке и породичне драме у освит рата

САРАЈЕВО - Серија “Време зла” која осликава судбине породице Катић и политичку ситуацију у Србији уочи Другог свјетског рата премијерно је представљена сарајевској публици у оквиру овогодишњег, 27. по реду Сарајево филм фестивала (СФФ).

Глумачка екипа Горан Шушљик, Горан Богдан, Нада Шаргин, Борис Исаковић, редитељ Иван Живковић и продуцент Никола Пантелић прошетали су црвеним тепихом испред Народног позоришта у Сарајеву, а серија је на овој смотри приказана у недјељу навече.

Гледаоци су имали прилику да погледају прве двије епизоде које прате живот чувене породице Катић у Београду у освит Другог свјетског рата. Главни ток радње прати сценарио Сање Савић Милосављевић, у режији Ивана Живковића, а серија је рађена по роману “Верник” Добрице Ћосића. Међутим, кроз сјећања главних јунака залази и у књиге “Грешник” и “Отпадник”. Око приче о члановима породица Катић, Луковић и Драговић окупљена су значајна глумачка имена, а у серији се појављује и много историјских личности, попут кнеза Павла Карађорђевића којег глуми Сергеј Трифуновић, Слободана Јовановића којег ће дочарати Воја Брајовић, управника логора “Бањица” Светозара Вујковића којег глуми Борис Исаковић, а појавиће се и млади Добрица Ћосић којег игра Урош Јовчић.

Публика ће на јесен на малим екранима моћи да посматра породичну несрећу породице Драговић. Наиме, Богдан Драговић којег глуми Горан Богдан враћа се из емиграције и покушава да зарад сина Владимира поново успостави везе са Комунистичком партијом из које је избачен као троцкиста. За то вријеме његова, практично остављена жена Милена коју игра Нада Шаргин, ступа у емотивну везу са Петром Бајевићем којег глуми Горан Шушљик, агентом Коминтерне и Богдановим ратним ругом.

Миленин и Богданов син Владимир, који је члан Комунистичке партије, из идеолошких разлога окреће се против оца. С друге стране Вукашин Катић, кога тумачи Жарко Лаушевић, заправо је слика грађанске Југославије и њених принципа, која не успијева да се одупре надолазећим околностима и идеологијама.

Серија “Време зла”, у продукцији “Јунајтед медије”, има 15 епизода, а снимана је у Београду, али и на више локација широм Србије. Извршни продуцент је кућа “Eye to Eye”, а креатор серије и продуцент Горан Шушљик.

Глумци

Чланове чувене породице Катић играју Жарко Лаушевић, Нада Шаргин, Андреј Шепетковски и Јована Балашевић. Породицу Луковић публици ће приближити Небојша Дугалић, Наташа Нинковић, Павле Менсур и Исидора Симијоновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана