Серија “Пингвин” стиже на мале екране

Бранислав Предојевић
Серија “Пингвин” стиже на мале екране

ЛОС АНЂЕЛЕС - Стриминг сервис “Max” је објавио други службени тизер за серију “Пингвин” која стиже овог септембра на мале екране.

У питању је спин-оф пројекат, посљедња филмске верзија “Бетмена” у режији Мата Ривса, која је доживјела велики успјех, а сада се то наставља у виду серије у којој је главни јунак, један од зликоваца из филма, злогласни Пингвин. Серију је писао Лорен Лефренк, док су Крејг Зобел (Мери из Истауна) и Хелен Шајвер били задужени за режију. У главној улози је талентовани Колин Фарел као Оз Коб (познат и као Пингвин), а ова осмодијелна лимитирана серија ДЦ студија наставља епску криминалистичку сагу филмаџије Мета Ривса, започету глобалним успјехом блокбастера “Бетмен”.

Глумачку поставу поред Фарела чине и Кристин Милиоти (“Како сам упознао вашу мајку”) у роли Софије Фалконе, Ринзи Фелиз као Виктор Агиљер и Кленси Браун (“Бјекство из Шошенка”) као Салваторе Марони.

Према трејлеру јасно је да се све наставља тачно тамо гдје се посљедњи “Бетмен” завршио. У филму Пингвин је један од главних људи крими-боса Кармина Фалкона, који је страдао током обрачуна Бетмена и Загонетача, док у серији Пингвин полако преузима његову улогу и постаје први зликовац Готама. На свом походу он не бира средства и виде се сцене са дјецом Фалконоа, која вјерују да им припада криминално царство њиховог покојног оца. Видимо и Оза како посјећује Салватореа Маронија, кога игра Кленси Браун, у затвору, постављајући сопствене захтјеве. Начин на који серија изгледа показује да слиједи обрасце директно из “Бетмена”, са сценама поплаве Готама коју је изазвао Загонетач, што је значајно јер се ријетко добија континуитет стрипа између блокбастер филмова и ТВ серија, дјелујући да је серија дио једног кохерентног универзума.

Многи су већ прокоментарисали како нова серија неодољиво подсјећа на стил Сопранових прилагођен супехеројским обрасцима, уз прилично мрачан и насилан тон приче. Серија је у великој мјери настала личним ангажовањем Мета Ривса и Колина Фарела, који су жељели проширити причу филма и самог лика Пингвина, да би био детаљније припремљен терен за наставак “Бетмена” па су уз ауторске преузели и продуцентске заслуге.

Лик

Пингвин је суперзликовац који се појављује у америчким стриповима у издању “ДЦ комикса”, обично као противник суперхероја Бетмена.

Лик се први пут појавио у децембру 1941, а креирали су га Боб Кејн и Бил Фингер. Пингвин је мафијаш из Готам ситија који себе сматра “џентлменом злочина” број један. Најчешће је приказан као низак, гојазан мушкарац са дугим носом који носи монокл, цилиндар и јутарње одијело док носи свој препознатљиви кишобран, који користи као тајно оружје. За разлику од већине Бетменових противника Пингвин је потпуно ментално здрав и у потпуности контролише своје поступке, што му даје јединствен однос са човјеком шишмишем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана