Серија “Медвјед” постала нови стриминг феномен: Како скувати савршенство

Бранислав Предојевић
Серија “Медвјед” постала нови стриминг феномен: Како скувати савршенство

ЧИКАГО - Канал ФЏ и стриминг сервис Хулу”, који стоје иза телевизијске серије “Медвјед” објавили су да је друга сезона њихове франшизе постала њихова најгледанија серија у историји.

Прва сезона “Медвједа”, која је премијерно приказана 23. јуна прошле године, састојала се од осам епизода, док друга сезона има укупно 10 епизода.

Судећи по реакцији критике и публике на обје сезоне “Медвједа”добијен је нови хит серијал, који полако, али сигурно, постаје медијски феномен у рангу “Игре престола”, “Чудних ствари” или “Сриједе”.

Друга сезона серије доживјела је повећање од 70 одсто у укупном броју сати стримованих у прва четири дана након лансирања прошле седмице, што је апсолутни рекорд ова два студија, који су у власништву “Дизнија”, а према стриминг агрегатору “Рилгуд” серија “Медвјед” је био најгледанији програм у САД, на свим платформама у протеклој седмици.

Да буде занимљивије серија коју је креирао режисер и продуцент Кристофер Сторер (серије “Рами”, “Дикинсон”) као свој први сценаристички посао, све је то постигла без великих очекивања и уз прилично скроман буџет. Беспријекорно направљена прича о врхунском кувару Кармену Кармију Берзату (Џереми Ален Вајт), који преузима малу породичну продавницу сендвича са говедином након самоубиства брата Микија, не само да је навела критичаре и публику да скандирају његов мото “Да, шефе”, већ је постала прави феномен на много различитих нивоа од приче преко глуме и режије до музике, моде и друштвеног утицаја.

По мишљењу критике, друга сезона мајсторски избјегава скоро сваку замку на коју друге сезоне могу наићи, остајући духовита, сирово експлозивна драма у врелој кухињи ресторана. У односу на прву сезону фокус са Кармија полако се шири и на остатак његове екипе од рођака Ричија (Ебон Мос Баркрак), преко куварица Тине (Лиза Колон Заус) и Сидни (Ауо Едебири) преко посластичара Маркуса (Лајонел Бок) до Кармијеве сестре Натали (Аби Елиот).

Колико су публика и критике одушевљене серијом говори невјероватан податак да на веб страници “Ротен томејтос” серија има оцјену одобравања од 100 одсто, док је на сајту “Метакритик” серија добила једнако фантастичну оцјену 91 од 100 могућих, што је скоро универзално признање. Иако треће сезона још није званично обновљена, гледано по овим резултатима нема дилеме да ће сулуди кувари из “Медвједа” још дуго остати у борби за наклоност критике и публике.

Гости

Колико је серија постала велика од прве до друге сезоне говори списак глумачких звијезда које су прихватиле камео улоге у њој. Имена попут Џејми Ли Кертис, Боба Оденкирка, Оливије Колмен, Саре Полсон, Моли Гордон, Џона Берентал имају своје мале улоге у другој сезони и то су прихватили без размишљања. Кертисова глуми Кармијеву мајку Дону Берзато у шестој епизоди, која је представила хаотичну божићну вечеру породице Берзато.

- Не постоји жива особа која не би схватила какав је осјећај бити у близини неког попут Доне Берзато. То је оно што ово чини тако величанственим. Можемо се повезати, саосјећати и славити сав наш заједнички опстанак у овој ствари која се зове живот - рекла је Кертисова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана