Серија “Дина: Пророчанство” добила датум премијере (ВИДЕО)

Б.П.
Серија “Дина: Пророчанство” добила датум премијере (ВИДЕО)

ЛОС АНЂЕЛЕС - Стриминг сервис “Макс” и канал ХБО коначно су објавили 17. новембар као датум службене премијере ТВ серије “Дина: Пророчанство”.

Осим тога, стигао је и нови службени трејлер за серију од шест епизода која је заснована на романима Френка Херберта и преднаставцима оригиналног серијала познатом као “Сестринство Дине”, које су писали Брајан Херберт и Френк Андерсон.

Сама прича је смјештена неких 10.000 година прије успона Пола Атреида, а заплет прати двије сестре Харконен док се боре против мрачних снага које пријете будућности човјечанства и оснивају легендарну псеудорелигијску организацију која ће постати позната као сестринство “Бене Гесерит”. Сестринство посвећено свом циљу ствара женски ред сачињен од Часних мајки, које су физичким и менталним тренингом претворене у особе надљудских моћи и вјештина, а које постају један од кључних политичких фактора у свемирском царству куће Корино.

Алисон Шапкер је креатор и извршна продуценткиња, док је Дијане Адему-Џон развијала серију и такође је извршна продуценткиња. Глумачку екипу чине Емили Ватсон, Оливија Вилијамс, Травис Фимел, Џоди Меј Марк Стронг, Џош Хестон, Клои Лија, Крис Мејсон и други.

Серија ће имати биоскопску премијеру у Њујорку 30. октобра, а потом стиже на канал ХБО. Два филма “Дине” редитеља Денија Вилнева заједно су зарадила на биоскопским благајнама више од 1,1 милијарду долара уз јако добре критике и реакције публике. Трећи филм базиран на књизи “Месија Дине” је у припреми и очекује се 2026. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана