Серија “Црна свадба” креће са емитовањем: Напети трилер пун мистерија и хорора

Бранислав Предојевић
Серија “Црна свадба” креће са емитовањем: Напети трилер пун мистерија и хорора

БЕОГРАД - Серија “Црна свадба” у режији Немање Ћипранића у наредних пет недјеља сваког викенда од 20 часова, повешће гледаоце у свијет мистерије и трилера источне Србије.

Серија, чији су креатори сценариста Страхиња Маџаревић и редитељ Ћипранић, свјетску премијеру имала је на 27. Филмском фестивалу у Сарајеву уз јако добре реакције критике и публике. Ћипранић истиче да је у питању психолошки трилер са примјесама хорора и мистерије, што није уобичајено у домаћем ТВ програму.

- Наша идеја је била да ову конвенцију жанра која је универзално разумљива свима на свету сместимо у једну локалну причу, локални миље са обичајима и свиме што прати то и да пружимо публици једно путовање које није до сада видела - рекао је Ћипранић.

Радња серије почиње у малом мјесту у источној Србији гдје Митар, иначе миран и благ човјек, изненада и на бруталан начин убија дванаесторо својих комшија. Покушавајући да расвијетле мотиве злочина, Петар, припадник безбједносне агенције, и инспектори Томић и Благојевић позивају Наташу, реномираног психолога, да као судски вјештак утврди да ли је Митар психички оболио или се иза злочина крије неки други мотив. На пут разоткривању мистерије иза овог злочина стају многи људски, али и нељудски фактори који ће уздрмати све окупљене око бруталних убистава. Да ли је у питању болест, магија или религија? Шта се крије иза приче која носи назив по старом влашком обреду? 

Црна свадба, обичај који је био инспирација за серију, и даље постоји у источној Србији. Уколико мушкарац који је стасао за женидбу умре, сахрањује се у свадбеном одјелу, а испраћа га вјереница или нека друга дјевојка одјевена у вјенчаницу.

- Иницијална инспирација јесте био злочин у Јабуковцу, та стравична трагедија, али морам нагласити да се ми нисмо бавили реконструкцијом тог догађаја из пијетета према жртвама и породицама. Ово није документаристичка серија да бисмо догађај реконструисали верно - рекао је режисер.

Прве двије од укупно 10 епизода серије “Црна свадба” на мале екране стижу 30. и 31. октобра од 20 часова на Првом програму РТС-а.

Екипа

Главне улоге тумаче Уликс Фехмиу, Јелена Ђокић, Никола Којо, Славко Штимац, Тони Михајловски, Филип Ђурић, Борка Томовић, Анастасија Ђуровић, Небојша Миловановић, Љиљана Благојевић, Предраг Бјелац, Страхиња Блажић и други глумци. Музику за серију су радили Биљана Крстић и Драгомир Станојевић, док су монтажерски и сниматељски дио задатка обавили Ненад Пирнат и Игор Маровић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана