"Секс и град" добија нову глумицу умјесто Саманте

ГС
Foto: b92.net

Глумица Никол Ари Паркер ангажована је као замjена за Ким Катрал у новим епизодама култне серије Секс и град након низа негативних реакција на вијест да у наставку серије, која је обиљежила читаву еру, неће бити једног од најважнијих ликова, Саманте Џоунс, пише Гардијан.

Ари Паркер, јавности најпознатија по улогама у серији "Емпајер" и филму Паула Томаса "Краљ порнића", замијениће Ким Катрал као четврта чланица познате групе пријатељица из Њујорка. Али, Паркер неће глумити Саманту, већ нову најбољу пријатељицу Кери Бредшо, ауторку документараца "Lisа Todd Wexley".

Нове епизоде назване "And Just Like That…" продуцираће три глумице из оригиналне поставе Сара Џесика Паркер, Кристин Дејвис и Ситнија Никсон, али и редитељ и продуцент је Мајкл Патрик Кинг, преноси Б92.

Још у вријеме док је серија била на врхунцу популарности, повремено су стизале вести о нетрпељивости међу главним глумицама. Пре две године Ким Катрал је рекла како осјећа да је, што се ње тиче, серија "Секс и град" готова.

"Толико сам дуго глумила Саманту Џоунс јер јако волим Секс и град", рекла је. "То је на пуно начина био прави благослов, али након другог филма било ми је доста. Нисам могла да разумем зашто ме једноставно не замене другом глумицом уместо да ме гњаве. Не значи не!", рекла је Катрал.

Темељена на књизи Кендис Бушнел, радња серије "Секс и град" врти се око модом опседнуте колумнисткиње Кери (Паркер) и њене три пријатељице Миранде (Никсон), Шарлот (Дејвис) и Саманте (Катрал). Први је пут приказана 1998. године, а током шест година освојила је седам Емија и осам Златних глобуса.

Након што је у јануару најављено снимање нових епизода, многи су рекли како сада серија, која је некада помjерала границе, дjелује помало застарjело и да је потребно додати разноврсност и направити неке културолошке промене.

Челси Фарлес, ауторка портала '" Every Outfit on Sex and the City" рекла је да је серија "бела да беља не може да буде".

"Никада ни једна не-бијела особа није била стална чланица глумачке екипе", рекла је.

Зато ће се, уз Ари Паркер, у новим епизодама појавити и неки не-бели ликови које ће глумити Сара Рамирез, Карен Питман и Сарита Чундри.

Продуцентска кућа "ВорнерМедија" најавила је да ће серија пратити животе ликова који након компликованих тридесетих година, циркулишу кроз још компликованију реалност и пријатељство у педесетима.

Укупно десет нових епизода приказиваће се на платформи ХБО Макс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана