Сарајево филм фестивал: Свјетска премијера У потрази за сном

М. П.
Сарајево филм фестивал: Свјетска премијера У потрази за сном

Сарајево - Документарни филм редитеља и продуцента Младена Митровића "У потрази за сном" (Cashing a Dream) свјетску премијеру имаће у оквиру званичне селекције "Сарајево филм фестивала" 18. августа.

Филм је реализовала продуцентска кућа "Фабрика снова" из Београда у сарадњи са "Балкан арт центром" из Сарајева и "Factum" из Загреба, уз подршку Филмског центра Србије и Министарства културе Србије. Сниман је више од пет година на четири континента, у 12 држава. Прича почиње за вријеме цунамија у Токију када редитељ Младен Митровић ступа у контакт са композиторком музике за свој први играни филм "Хаусторче" (1987) Јадранком Стојаковић. UNESCO и Дијалог за будућност УН организоваће за вријеме фестивала у Сарајеву пријем поводом свјетске премијере.

Филм режисера, сценаристе и продуцента Младена Ђукића "Посљедњи поглед" биће приказан на "Сарајево филм фестивалу" у склопу пројекције кратких и анимираних филмова. Филм говори о три сестре које се прерушавају у зомбије да би преживјеле у постапокалиптичном свијету. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана