Сакан: Поштујем Тому као човека емоција

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Гост нове епизоде видео серијала "Тањуг Рефлектор" био је маркетиншки стручњак Лазар Сакан, који је говорио каква носи искуства као глумац са снимања филма "Тома" редитеља Драгана Бјелогрлића.

Сакан је рекао да је био изненађен када је од Бјелогрлића добио позив и прилику да тумачи лик чувеног телевизијског водитеља Миће Орловића (1934-2013) у филму који говори о животу пјевача и композитора народне музике Томе Здравковића (1938-1991).

"Имали смо отворен и опуштен разговор где сам рекао: ''Прихватам!'', познавајући Бјелу од раније преко неких других пројеката. Свестан сам да је у кинематографији постао мера квалитета. Нисам се двоумио", рекао је Сакан.

Појављивајући се одмалена у рекламама, са искуством телевизијског водитеља, а имао је и мању улогу скинхеда у филму "Шишање", Сакан је своју епизоду у "Томи" "схватио као занимљив и узбудљив бег од свакодневице".

Припремајући се за улогу, схватио је да не треба да "скида" Орловића, већ да се опусти и ужива у кадровима који су му додељени, баш као што је и популарни пионир телевизијског водитељства код нас "волео то што ради и уживао је да буде на телевизији".

"Као водитељ није био карактеристичан по гестикулацији. Имао је феноменалан глас који, с обзиром да нисам професионални глумац, нисам се усуђивао да скидам. Тако да сам гледао да уживам у томе. То ми је био једини циљ", истакао је Сакан.

Боравак на снимању "Томе", током неколико дана у Београду и Црној Гори, било је феноменално искуство за Сакана, који је истакао да је са "Бјелогрлићем добро радити", као редитељем кога глумци воле и поштују, а и он њих.

"Нисам добијао неке претеране инструкције шта да радим, али ни од њега неке негативне коментаре, тако да верујем да је било све океј. Верујем у њега, претпостављем да је скапирао да је то то што могу да пружим", оцјенио је Сакан.

Премда Тому Здравковић никада није слушао, Сакан каже да цијени оно што је пјевач радио, јер је био човјек емоција, а "свака добра уметност једнако је емоција, била то туга или радост".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана