Роберт де Ниро слави 80. рођендан

GS
Foto: Instagram

Роберт де Ниро, сматра се једним од највећих глумаца свих времена. Упркос тврдњама да је прошао свој врхунац, његово мјесто у историји глуме никада није било довођено у питање – био је изузетна фигура без премца међу глумцима било које генерације.

Многи од Де Нирових филмова постали су класици америчке кинематографије, а шест је уврштено у амерички национални филмски регистар од 2022. године. Пет филмова налази се на листи 100 највећих америчких филмова свих времена Америчког филмског института (АФИ). Де Ниро и Џејмс Стјуарт деле титулу за највише филмова заступљених на АФИ листи.

Новинар Џи-Кју магазина, Џон Натон, сматра да је Де Ниро „редефинисао шта можемо да очекујемо од глумца”. Критичар А. О. Скот је рекао да се Де Ниро „преображавао – физички, гласовно, психолошки – са сваком новом улогом. И у том процесу, пред нашим очима, поново измишљао уметност глуме“. Биограф Даглас Брод хвали Де Нирову свестраност и способност да се уживи у било коју улогу, мада је критичарка Полин Кејл 1983. рекла да јој се не допада како се глумац „унакажава“ у филмовима попут Разјареног бика, преноси Ртс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана