Ревизорска кућа Прајсвотерхаус Куперс преузела сву одговорност за скандал на додјели Оскара

Агенције
Ревизорска кућа Прајсвотерхаус Куперс преузела сву одговорност за скандал на додјели Оскара

Лос Анђелес - Скоро 24 часа након што је "Оскар" за најбољи филм додијељен "Ла ла ленду" умјесто правом добитнику "Мјесечини", организатори су објаснили ко је крив за скандал.

Ревизорска кућа "Прајсвотерхаус Куперс", у чијој је надлежности бројање гласова за "Оскара" и штампање коверата са именима побједника, издала је још једно саопштење за јавност, скоро 24 часа након срамне збрке у завршници 89. додјеле награда Академије.

Компанија је преузела пуну одговорност за грешку, објаснивши да је један од двоје партнера који су једини знали резултате и дијелили коверте презентерима Брајан Калинан "грешком дао Ворену Битију дупли (резервни) коверат за категорију најбоље главне глумице умјесто за најбољи филм".

Који минут касније и Академија је издала своје саопштење поводом инцидента у којем је поздравила "достојанствено држање" свих погођених овом грешком.

- Посљедње 83 године Академија је повјеравала "Прајсвотерсу" критичан процес табелирања, укључујући и тачну испоруку резултата. Они су преузели пуну одговорност за кршење установљених протокола који се десило током церемоније - саопштила је Академија.

Након те неопростиве грешке, пише даље у саопштењу, Академија је провела читаву ноћ и сутрадан истражујући шта се догодило и у складу с тим ће одлучити "које ће даље мјере предузети".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана