Редитељ Никола Љуца почео снимање филма "Звечарке"

Танјуг
Foto: Данас/Маја Медић

БЕОГРАД - Редитељ Никола Љуца почео је снимање филма “Звечарке”, драме са елементима саспенс трилера и мелодраме смештене у данашњу Србију, саопштили су данас продуценти.

Љуца је протеклог викенда почео снимање које ће се у наредне четири недеље одвијати на локацијама у Београду и Ковину, речено је у саопштењу.

Како је наведено, у филму у продукцији куће Биберче

главне улоге ће играти Ивана Вуковић, Милан Марић, Јасна Ђуричић и Тарик Филиповић, а сценарио су писали Љуца, Вук Бошковић и Сташа Бајац.

У “Звечаркама” играју и Борис Исаковић, Милош Лучић, Драгана Дабовић, Милица Трифуновић, Сунчица Милановић, Раде Маричић и Александар Ђурица, а оргиналну музику потписаће грчки композитор Тед Регклис.

Љуца је рекао да жели да у филму акценат стави на актуелне друштвене процесе, савремене људе и њихове изборе.

Редитељ филма “Влажност” (2016) и друге сезону серије “Беса” је додао да је желио да нагласи личне одлуке “условљене немилосрдним капиталистичким поретком који свима нама оставља мало простора за људскост”.

“Јунаци су ухваћени у вртлог транзиције која предуго траје, транзиције у којој се све може купити и где су људи најјефтинија роба. Њима је остављен избор, као и свима нама уосталом, да одлуче шта желе постати: злочинци или жртве, или оба”, навео је редитељ.

Продуценткиња Николина Вучетић-Зечевић оцијенила је да ће “Звечарке” бити “филм о људима са моралним интегритетом који се не сналазе у свету отуђености, суровог потрошачког менталитета, лажних а неприкосновених ауторитета и профита који гута све овоземаљске вредности”.

“Тема којом се филм бави, не ограничава се само на Србију и на актуелни тренутак, универзална је”, истакла је продуценткиња.

“Звечарке” су поред Филмског центра Србије, Министарства културе Србије и Града Новог Сада, добиле подршку фонда МЕДИА Креативна Европа

и регионалног италијанског фонда Rе-ACT.

Филм су подржали и Филмски центар Словеније, Хрватски аудиовизуални центар, Агенција за филм Републике Северне Македоније, Аудио-визуелни центар Републике Српске, Филмски центар Црне Горе и Грчки филмски центар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана