Ратови звијезда нису носталгично путовање

Мирна Пијетловић
Ратови звијезда нису носталгично путовање

Лос Анђелес - Глумачка екипа, у којој су ветерани, попут Харисона Форда и Кери Фишер, које ћемо поново гледати у улози Хана Сола и принцезе Леје, као и нека нова лица - Оскар Ајсак, Џон Бојега, Лупита Нијонго, Дејзи Ридли, окупили су се у недавно у Лос Анђелесу на непознатој локацији.

Са тог састанка готово да није "процурила" ниједна информација. Знатижељним репортерима, режисер Ј. Ј. Абрамс је касније на конференцији за штампу рекао да жели да публику задржи у потпуној неизвјесности како би изненађење било што веће. Ипак, открио је један мали детаљ.

- То неће бити носталгично путовање, али смо морали да се вратимо уназад да бисмо могли кренути напријед - објаснио је он.

Радња "Буђења силе" одвија се 30 година након "Повратка Џедаја". Седма епизода популарне научнофантастичне саге, прва након десет година, у америчке биоскопе стиже 18. децембра, а у српске дан раније. 

Од првог филма, снимљеног прије четири деценије, "Ратови звијезда" су стекли генерације вјерних фанова. Звјездана авантура је себе уписала у историју поп културе и постала једна од највећих филмских франшиза свих времена.

Захваљујући "Ратовима звијезда" Харисон Форд, Кери Фишер и Марк Хамил постали су планетарне звијезде. Форд није крио задовољство што је поново имао прилику да тумачи лик Хана Сола.

- Захвално је бити дио ове приче. Лијепо је радити на нечему што људи жељно ишчекују. А и забавно је поново баратати овим играчкама - нашалио се славни глумац чија ће улога у филму бити да направи "мост" између прошлости и будућности. 

И док фанови одбројавају дане до почетка пројекције, стручњаци већ предвиђају да ће филм бити "масовни хит" у сваком погледу. Карте у претпродаји обориле су све рекорде још прије два мјесеца, а аналитичари су израчунали да ће од пропратних производа, од свијетлећих мачева до акционих фигурица, компанија "Дизни" инкасирати пет милијарди долара. 

Лук највећа мистерија

Једна од највећих мистерија новог филма је Лук Скајвокер. Примјетно је одсуство Џедај мајстора са званичног постера, а Хамил, чије се име налази на шпици, није са осталима присуствовао конференцији за штампу, чиме је још више подстакао радозналост љубитеља свемирске пустоловине. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана