Ратови звијезда на трону

Агенције
Ратови звијезда на трону

Лос Анђелес - Филм "Ратови звијезда: Империја узвраћа ударац" проглашен је за најбоље остварење свих времена.

О најбољем филму одлучило је 250.000 љубитеља седме умјетности путем анкете коју је организовао "Емпире Магазин". "Ратови звијезда: Империја узвраћа ударац", које је режирао Ирвин Керсхнер, потиснули су са првог мјеста чувеног "Кума" редитеља Френсиса Форда Кополе, који сада заузима другу позицију.

На изненађење многих, на трећем мјесту је популарни филм о Бетмену "Мрачни витез", чију режију потписује Кристофер Нолан.

Редитељски деби сценаристе Френка Дарабона "Бјекство из Шошенка" нашло се на четвртом мјесту, а ријеч је о филму чији је сценарио базиран на причи Стивена Кинга. Пета позиција припала је чувеним "Петпарачким причама" у режији Квентина Тарантина.

Још један наставак из серијала "Ратови звијезда" нашао се навој листи, односно на шестом мјесту, које је припало филму "Нова нада". Популарни "Господар прстенова: Дружина прстенова" редитеља Питера Џексона налази се на позицији број седам.

Одмах иза њега су славне "Раље", за чију је режију био задужен Стивен Спилберг.

Претпосљедњи међу најбољима је "Индијана Џонс: Отимачи изгубљеног ковчега", такође у режији Стивена Спилберга.

На зачељу листе је научнофантастични филм "Почетак" редитеља Кристофера Нолана.

"Волт Дизни"

Интересантно је да је послије "Ратова звијезда" филмске куће "Лукас" продукција "Волт Дизни" прошле године преузела још један препознатљиви класик "Индијана Џонс".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана