Распродате улазнице за биоскопску премијеру "Нечисте крви"

Taнјуг
Промо постер за филм "Нечиста крв"
Foto: imdb.com | Промо постер за филм "Нечиста крв"

БЕОГРАД - Биоскопске премијере филма "Нечиста крв - Грех предака” Милутина Петровића, које су заказане за 24. август у Комбанк дворани и биоскопу Синеплекс Галерија у Београду, распродате су, а због великог интересовања, у овим биоскопима биће одржане додатне пројекције, саопштили су данас дистрибутери.

Како је најављено, након премијерних пројекција у главним терминима, екипа филма и глумци ће се поклонити публици.

Биоскопска дистрибуција у Србији и цијелој Европи почиње 26. августа и притом отвара јесењу сезону биоскопа.

Радња филма се дешава прије Софкиног рођења и прати причу о њеном дједу, угледном српском трговцу Хаџи Трифуну, који покушава да очува мир са турским властима, али и одржи свој углед и утицај у Врању, турској варошици у близини границе са ослобођеном Србијом.

Док Трифун припрема два сина да га наслиједе на позицији вође међу српским народом, муке му стварају не само моћни турски бегови, већ и сама његова породица, те он доноси низ тешких одлука које ће касније утицати на његове потомке - јунаке романа "Нечиста крв" Борисава Станковића.

Улоге тумаче Драган Бјелогрлић, Анђела Јовановић, Катарина Радивојевић, Феђа Штукан, Тим Сејфи, Нела Михаиловић, Марко Грабеж, Александар Ристоски, Недим Незировић, Дејан Бућин, Теодора Драгићевић, Милица Гојковић и Ваја Дујовић.

Филм је рађен по сценарију Војислава Нановића, који је адаптирала Милена Марковић, и у продукцији "Тhis and That Productions".

Остварење су подржали Филмски центар Србије, Министарство културе и информисања Републике Србије, МЕДИА фонд Креативне Европе и Делегација Европске уније у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана