Раша Андрић о наставку "Муња" - Шта 20 година касније раде Маре и Поп?

Танјуг
Foto: Агенције

Култни филм домаће кинематографије "Муње" ускоро би требало да добије свој наставак, али и ТВ серију.

Оно што сви прижељкују, креће да се остварује, ако је вјеровати редитељу првог филма, Радивоју-Раши Андрићу.

"На конкурсу Филмског центра Србије добили смо неке паре, врло мало, што је ипак добар почетак јер имамо нешто са чим можемо да изађемо пред друге потенцијалне финансијере", испричао је редитељ.

"Друга ствар је та да је сценариста Срђа Анђелић нашао, заједно са својом супругом, неколико спонзора, а пронашли смо и телевизију која хоће да емитује мини серију од четири епизоде. Највећи део филма би требало да се дешава у Цириху, па нам треба још пара. С обзиром на то да је филм велика превара, не бисмо све сцене снимали у Цириху, али бисмо део радили свакако ". рекао је Раша и наставио:

" Имамо више новца него за прве "Муње", које смо, буквално, снимали уз помоћ штапа и канапа. Сад имамо мало и алата, али поучен разним искуствима и даље сумњам у све, као неки старогрчки филозоф, док не почне снимање. Не смем ни због свог психичког здравља да се надам превише, како се касније не бих разочарао. Иначе је занимљиво да нисам сујеверан човек, али да, кад је филм у питању, јесам. Нисам дошао дотле да, као један наш помоћник режије, цео филм радим са одвезаним пертлама, али имам нека своја правила. Првог дана снимања морам да будем у новој мајици, коју никад раније нисам обукао, и поштујем то да снимање филма не почиње уторком и четвртком. Све, само да успе."

Андрић је открио и како се зове наставак филма.

""Муње опет". Играће неки глумци из старе поставе, исте ликове, и могу да вам кажем да се нису променили у последњих 20 година. И даље су исто што су били, али се време променило. Дошли су неки нови млади – нове генерације ће гледати филм, па он мора да буде посвећен и њиима, подједнако као нашим старим јунацима", рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана