Радош Бајић: Снимање филма "Хероји Халијарда" у Такову

Tanjug
Foto: Promo

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ - Одређене сцене филма "Хероји Халијарда", о акцији Југословенске војске у отадзбини али и локалног становништва у којој је, 1944. године, спашено 512 савезничких пилота, биће снимљене код цркве брвнаре у Такову, саопштили су продуценти.

Сценографија потребна за снимање нових кадрова филма доспјела је на опредијељена мјеста, а авиони надлећу Прањане и Таково, увјежбавајући слијетање на земљани аеродром.

"После 50 дана снимања које смо завршили прошле године на локацијама широм Србије, екипа "Цонтраст студиос", која снима играни филм "Хероји Халијарда" и ТВ серију "Ваздушни мост", ових дана се сели на обронке Сувобора, на места где се пре 78 година и одвила операција ''Халијард'', највећа акција спасавања савезничких пилота иза непријатељских линија у историји светског ваздухопловства", рекао је редитељ филма, Радош Бајић.

Он је додао да ће снимњања бити обављена у Прањанима, Такову, Лаушићима, Дружетићима и Брајићима, до краја јула.

Према његовим ријечима, пројекат "Халијард" највећи је филмски пројекат који се посљедњих година реализује у српској кинематографији!

"Рекао бих да смо на најбољем путу да створимо узбудљиво филмско дело у чијем средишту ће бити доброчинство, хуманост, херојство и велика жртва српског народа", закључио је Радош Бајић.

Домаћин пројекта је општина Горњи Милановац, а њој је, у име екипе филма и продукције, Бајић посебно захвалио на гостопримству и помоћи у реализацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана