Пуриватра напушта функцију директора Сарајево филм фестивала

Танјуг
Foto: Архива

САРАЈЕВО- Оснивач Сарајево филм фестивала Мирсад Пуриватра напушта функцију директора те манифестације, коју је вршио протеклих 27 година, саопштили су данас представници СФФ.

"Одлуку о промјени позиције донио сам са искреним увјерењем да је она исправна и за мене и за Фестивал... Вјерујем да ће ми моја одлука омогућити да се посветим неким идејама за које до сада нисам имао времена", изјавио је Пуриватра.

Он наводи да је изузетно поносан на резултате постигнуте у 27 година постојања фестивала.

Он додаје и да је као директор СФФ "имао велику част и задовољство да угости најбоље босанскохерцеговачке и регионалне филмске ауторе, али и неке од најзначајнијих филмских стваралаца данашњице који су постали својеврсни амбасадори СФФ и самог Сарајева."

Пуриватра ће од сада обављати функцију предсједника Удружења "Обала Арт Центар", под чијим окриљем Сарајево филм фестивал дјелује, и радити на стратешком развоју ове манифестације.

На позицији директора СФФ наћи ће се његов ко-директор Јован Марјановић, за којег Пуриватра наводи да је "дијете фестивала."

"Придружио нам се као деветнаестогодишњак, растао је уз Сарајево филм фестивал и показао истински таленат за креативну индустрију... Завршио је престижне школе и направио одличну пословну мрежу у свијету филмске индустрије и вјерујем да ће бити изврстан вођа који ће водити Фестивал у правом смјеру“, навео је Пуриватра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана