Публика изабрала “Скајфол” за најбољи Бонд филм свих времена

Б.П.
Foto: Промо

ЛОНДОН-Филм “Скајфол” из 2012. проглашен је гласовима публике најбољим остварењем у серијалу о тајном агенту Џејму Бонду.

Истраживање које је у Великој Британији провео Вилијам Хил Вегас, анкетирало је 3.500 обожаватеља франшизе, тражећи од њих да именују своје омиљене филмове 007 од најбољих до најгорих.

“Скајфол” са Денијелом Крејгом у главној улози , био је на врху листе са 17,5 посто гласова, далеко испред другопласираног “Голдфингера” (8,5 посто), са покојним Шоном Конеријем у главној улози.

Крејгов опроштај са овом улогом “Нема времена за умирање” дошао је на треће мјесто са 7 посто. Такође, Конеријев последњи Бонд филм “Никад не реци никад” , проглашен је за најгори филм о Бонду свих времена, са само 0,6 посто гласова.

“Скајфал” је био и критичан и комерцијални успјех, зарадио је преко 1,1 милијарду долара на глобалној благајни и зарадио критичку оцјену од 92 посто на страници за прикупљање рецензија “Ротентоматос”.

Филм је освојио два “Оскара” за најбољу оригиналну пјесму и најбољу монтажу звука, а такођеž је добио више “Гремија”, “Златних глобуса” и награду “Удружења филмских глумаца”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана