Први трејлер за филм " The Many Saints of Newark": Живот и дјело младог Тонија Сопрана

Д.П.
Први трејлер за филм " The Many Saints of Newark": Живот и дјело младог Тонија Сопрана

Студио "Wарнер" објавио је први трејлер филма "The Many Saints of Newark", који доноси поглед у живот адолесцента Ентонија, који се претвара у мафијаша познатог као Тони Сопрано.

Тринаест година након што је завршено емитовање легендарне телевизијске серије "Породица Сопрано" на каналу HB, стиже нови филм који истражује како се тинејџер из Њу Џерсија трансформише у мафијашког боса и култног ТВ-антихероја.

Серија "Породица Сопрано" је била једна од најуспјешнијих серија свих времена, која је, према многима, промијенила читаву индустрију и увела нас у нову еру у којој телевизија доминира над филмовима. Трајала је шест сезона, у периоду од 1999. до 2007. године, и добила мноштво награда, укључујући 21 Емија и пет Златних глобуса.

Лик антихероја Тонија Сопрана, који је Џејмсу Гандолфинију донио Златни глобус, три Емија и награде удружења америчких глумаца, био је парадигма лика који је промијенио кључни дио концепта телевизијских серија које су услиједиле.

Овај лик прославио је покојног Џејмса Гандолфинија, а сад у његов лик улази нико други до Гандолфинијев син Мајкл, који је имао 14 година када је његов отац преминуо од срчаног удара у Риму.

Млади глумац, чија је до сада најистакнутија улога она у серији "Хронике са Тајмс Сквера“, улогу младог Тонија Сопрана добио је након дугог и прилично напорног кастинга, на којем је осим евидентне сличности са оцем, морао показати и високо разумијевање лика којег треба да тумачи.

-Тони Сопрано, којег знамо има прелијепу рањивост изнутра и грубу спољашњост, али шта ако то преокренемо на страну, а ви гледате креативно,  добродушно и радознало дијете, како се разбија и формира у човјека, који мора да буде то што јесте у свом окружењу. Велика је част наставити очево насљеђе тумачећи лик Тонија. Заиста ме радује то што сам радио са фантастичном екипом, која је стварала серију - рекао је Мајкл.

Уз младог Гандолфинија, улоге у филму ће тумачити Алесандро Нивола, Џон Бернтал Били Магнусен, Вера Фамига, Реј Љота и други.

Идејни творац "Породице Сопрано", сценариста и режисер Дејвид Чејс, заједно са Лоренсом Конером, потписује сценарио".

Сама радња смјештена је у вријеме побуне у Њуарку током 1960-их година, када су се припадници афро-америчких и италијанских заједница жестоко сукобили, при чему се нарочито истиче окршај гангстерских банди.

Алан Тејлор,  који је режирао девет епизода серије током шест сезона емитовања, изабран је за режију. Премијера је заказана званично за 1. октобар на стриминг сервису ХБО Маx.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана