Прва српска серија на HBO

Г.С.
Прва српска серија на HBO

Јуче је као сјајна вијест одјекнула информација да ће дугоочекивана домаћа серија "Деца зла" имати премијеру 2. новембра на HBO Maxџ стриминг платформи.

"Ах! Напокон! То осећање задовољства ми је вероватно било прва реакција на вест да ће серија бити емитована. Ах! Аха?! - ми је вероватно била прва реакција на понуду да прочитам сценарио за серију "Деца зла", базирану на истоименом драматичном, узбудљивом и страственом роману Миодрага Maxјића. Сценарио је целу причу учинио филмичном, а редитељи Тагић и Стефановић су се потрудили да се у својој улози и изгубим и нађем у исто време, што и одговара као опис за моју улогу Мире Ковач.

Она је део паралелне, главне приче, преплићући се нехотице и хотимице с главним ликовима, а сама пролазећи кроз компликоване и неинтелигентне животне околности. Њено неповерење у будућност јој не дозвољава да се ослободи прошлости. Дуго жмури на оба ока, неизвесно је да ли ће пронаћи наду и излаз. Рад са редитељима и колегама на овом пројекту ми је једноставно дао крила, па би требало да тај мој ентузијазам пређе и на све који ову серију гледају", каже за Курир Аница Добра.

Серија "Деца зла" има само десет епизода и нема наставака.

"Прича је рађена по роману и има крај. Сви данас снимају серије с неколико наставака. Имао сам ту срећу да сам овде могао да бирам сараднике и глумце с којима желим да радим. "Деца зла" су савремена прича и од прве до последње епизоде покушавамо да сазнамо шта се десило. Главни јунак је адвокат који има случај већи и од њега самог", каже за Курир један од редитеља Иван Стефановић.

Уз њега, режију потписује и Владимир Тагић, док су сценаристи Катарина Митровић и Бојан Вулетић.

Радња овог трилера смјештена је у Београд, гдје се у кући на Дедињу дешава драматично убиство политичара. Након што непозната особа убије жртву и остави крвави дукат у њеној руци, отвара се низ питања и догађаја који морају бити ријешени. Потрага за убицом уводи нас у свијет препун злочина из страсти, освете, опомена и симболике.

Ликове из књиге "Деца зла", коју је објавило Вулкан издаваштво, а која је и даље и хит код публике и продата је у више од 50.000 примјерака, у серији су, поред Анице Добре, оживели Радован Вујовић, Милица Јаневски, Јована Стојиљковић, Зоран Цвијановић, Славен Дошло, Никола Којо, Пеђа Maxрјановић, Миодраг Драгичевић и многи други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана