Прва службена филмска прича о Дејвиду Боувију добила трејлер VIDEO

Бранислав Предојевић
Foto: bowie FOTO NEON PROMO

ЊУЈОРК - Продуцентска кућа "Неон" објавила је трејлер за надолазећи документарац о Дејвиду Боувију назван "Мoonage Daydream", прву службено одобрену продукцију о преминулом умјетнику.

Режиран као "кинематографско искуство"од стране Брета Моргена, филм стиже у кина 16. септембра, а очекује се да ће услиједити телевизијска верзија за стриминг.
 

-Током своје каријере Боуви нас је учио да су наше разлике наша снага. Са "Моonage Daydream", он нам даје мапу пута како да преживимо 21. вијек, позивајући публику да прослави његово насљеђе и утицај као никада раније-пише у најави "Неона"

Филм садржи никада раније виђене снимке, перформансе и музику а вођен је нарацијом Дејвида Боувија. Морген је недавно рекао, да је због здравствених проблема био посебно опрезан током пандемије и снимања филма

-Превише сам избезумљен да бих био у близини било кога. Тако да сам потпуно сам покушавао ово да урадим, а ипак снимам филм о умјетнику чији је занат како бити креативан током периода изолације. Првих неколико мјесеци пандемије нисам видио никога, али сам видио Дејвидово лице сваки дан када сам се пробудио да идем на посао. Ово је дословно дјело пандемијске умјетности. То је био једини начин да се заврши-рекао је Морган. Објаснио је да му је породица покојног умјетника дало привилегију да сам бира материјал, тако да можда постоје дијелови филма за које можда нису хтјели да буду укључени. 

-Они ми никада нису рекли да морам да укључим ову или ону пјесму или да унесем било какве промјене. Од самог почетка је било: 'Ово није Дејвидов филм, ово је филм Брета  Моргена. Нека буде ваш - рекао је режисер. Б.П.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана