Пројекцијом филма „Жена на крову“ отворен Фестивал пољских филмова

Срна
Пројекцијом филма „Жена на крову“ отворен Фестивал пољских филмова

БАЊАЛУКА - Пројекцијом филма „Жена на крову“ режисера Ане Јадовске вечерас је у Бањалуци отворен Фестивал пољских филмова „Висла“.

Предсједник Удружења Пољака у Бањалуци Данијел Ковч изразио је задовољство што је Бањалука први пут домаћин овако значајног фестивала, који је привукао велики број заинтересоване публике.

Он је навео да ће у оквиру фестивала бити приказани филмови пуни сањарења, као и продукције великих размјера са запањујућом сценографијом и разрађеним костимима.

„У три дана фестивала биће приказано пет филмова и два блока студентских филмова из Ложа и Катовица. Биће то прилика да се упозна разноликост младих талената пољског кина, који ће својим краткометражним филмовима понудити увид у могуће правце и перспективе“, рекао је Срни Ковч, који је и организатор фестивала.

Он је истакао да међународна промоција пољске кинематографије има непроцјењив утицај на културу и филмску умјетност, помаже у изградњи мостова између култура и јачању међународних односа.

Ковч је навео да у Бањалуци данас живи више од 400 потомака Пољака. „Од великог нам је значаја приказати дио филмске умјетности наше матичне државе, а исто тако велико задовољство што организацијом оваквих догађаја обогаћујемо културну сцену Бањалуке и уједно је промовишемо у нашем региону и цијелом свијету“, рекао је Ковч.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана