Продукција у Србији цвјета: Стиже више од 40 серија

Г.С.
Продукција у Србији цвјета: Стиже више од 40 серија

Хиперпродукција играног телевизијског програма у Србији наставља се и ове године, јер је тренутно у току снимање или припрема више од 40 телевизијских серија различитих жанрова.

Током јануара премијере су имале већ двије серије које су освојиле гледалиште малог екрана - “Тајне винове лозе” са глумачким паром Слобода Мићаловић - Војин Ћетковић и “Дрим тим” са Лазаром Ристовским, обје на кабловском каналу “Суперстар ТВ” “Телекома Србије”, као и на РТС 1.

Према најавама, те серије имаће и наставак, а планирано је да друге сезоне буду снимане током љета.

Серија “Нек иде живот” од 44 епизоде, у режији Слободана Шуљагића, враћа се ове године, а прије неколико дана на РТС-у је почело емитовање најновије комичне серије “Каљаве гуме” Миодрага Ћертића.

На основу биоскопског филма “Једини излаз” Дарка Николића треба да буде реализована и серија од 10 епизода, а исто би требало да се деси и са биографском драмом “Тома” Драгана Бјелогрлића те филмом “Име народа” Дарка Бајића. Након успјеха у биоскопима комедија “Викенд са ћалетом” Мирослава Момчиловића постала је и мини-серија, а мелодрама о талентованом фудбалеру “Златни дечко” у режији дебитанта Огњена Јанковића такође ће бити у форми филма и серије од бар 10 наставака.

Ове године биће емитована и серија “Краљ” Здравка Шотре, настављен рад на пројекту “Кошаре”, као и настављен пројекат “Било једном у Србији” Петра Ристовског и бројна друга остварења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана