Преминуо глумац Џејмс Гарнер

Танјуг
Преминуо глумац Џејмс Гарнер

Холивудски глумац Џејмс Гарнер (86), познат по телевизијским улогама духовитог коцкара у "Маверику" и приватног детектива у "The Rockford Files", преминуо је у суботу вече, 19. јула, преноси сајт ТМЗ.

Гарнер, који је шест деценија играо духовите, доброћудне антихероје и 2004. добио награду Удружења филмских глумаца, пронађен је мртав у суботу увече у свом дому.

Достижући врхунац каријере током шездесетих година прошлог вијека, када је на великом платну играо са највећим именима Холивуда, Гарнер је важио за једног од првих глумаца који су успјешно градили телевизијску и филмску каријеру.

Занимљиво је да је, осим успјеха у оригиналној телевизијској серији “Маверик”, која је емитована од 1957. до 1960, Гарнер успјешно играо и са Мелом Гибсном у филмском римејку из 1994. године. Популарност међу млађом публиком стекао је играјући и у филмовима "Биљежница" и "Свемирски каубоји".

Рођен је 1928. године у Оклахоми, а своје породично презиме Бамгарнер преименовао је у Гарнер када су филмски студији, без његове дозволе, почели да га потписују као Џејмс Гарнер.

Са супругом Лоис вјенчао се 1956. године, само двије недеље након што су се упознали. Њихов брак важио је за један од најскладнијих и свакако најдуговјечнијих у филмској индустрији.

Узрок Гарнерове смрти за сада није познат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана