Преминула глумица из серије “Грлом у јагоде” - послије тешке битке са карциномом

Г.С.
Преминула глумица из серије “Грлом у јагоде” - послије тешке битке са карциномом

Глумица Мирјана Мајурец напустила нас је у 70. години живота након дуге и тешке битке с карциномом, а ову тужну вијест потврдили су чланови њеног позоришта Гавела.

Мирјана Мајурец преминула је јутрос у 5.30 сати на Ребру гдје је примљена прије седам дана због погоршаног здравственог стања. Рођена је у Сплиту 23. августа 1952. године. Академију драмских умјетности завршила је 1976. године, а одмах након дипломе запослила се у позоришту Гавела, чија је била стипендисткиња. На даскама Гавелле први пут наступила је већ 1973. године у представи “Холдерлин”, а у матичном позоришту глумила је у још 26 представа.

Осим тога одрадила је и доста представа гостујући у другим установама.

Прва филмска улога била јој је у филму “Психопати” 1974. године, а након ње гледали смо је између осталог и у филмовима “Избавитељ”, “Краљева завршница”, “Кад мртви запјевају” и “Испод црте”, а на телевизији смо је гледали у серијама “Капелски кресови”, “У регистратури”, “Грлом у јагоде”, “Непокорени град”, “Вело мисто”, а за улогу Бибе у серији “Наши и ваши” добила је номинацију за Награду хрватског глумишта.

Била је супруга глумца Ивице Видовића за којег се удала 1975, а с којим је имала сина Луку. Десет година касније удаје се по други пут - за фудбалера Марка Млинарића с којим је отишла да живи у Кану гдје је родила другог сина, Ивана. Почетком рата враћа се у Загреб гдје се од Млинарића раставља 1995. године.

Рак дојке дијагносификован јој је у априлу 2010. године, а одмах је кренула с хемотерапијама.

“У мојем животу нема мјеста за предају па тек сам се почела борити. Изгураћу те опаке хемотерапије и вратити се још снажнија својим глумачким обвезама”, рекла је тада за Вечерњи лист Мајурец која се убрзо вратила глуми.

Но, болест се вратила прије четири године. Љекари су јој открили двије метастазе на јетри. Када је сазнала нову дијагнозу, глумица је на почетку одлучила да ту информацију задржи за себе и није хтјела да оптерећује синове Луку Видовића и Ивана Млинарића, а ни блиске пријатеље.

“Током првог лијечења трпјела сам тешке нуспојаве хемотерапије, зрачења и узимања бројних лијекова. Изгубила сам косу, обрве и трепавице, удебљала се готово 20 килограма те уз све то полако тонула у депресију коју је још појачао мој нестанак с позоришне сцене”, испричала је за Глорију глумица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана