Премијера серије “Идол” у мају на фестивалу у Кану: Љубавна прича на холивудски начин

Бранислав Предојевић
Премијера серије “Идол” у мају на фестивалу у Кану: Љубавна прича на холивудски начин

ЊУЈОРК - Контроверзна серија “Идол” премијерно ће бити приказана на овогодишњем Филмском фестивалу у Кану током маја, да би након тога 5. јуна требало да дебитује на стриминг платформи ХБО Макс и каналу ХБО.

Нова серија дјело је креатора “Еуфорије” Сема Левинсона, сценаристе и продуцента Резе Фехмија и поп музичара Абела Тестфаја познатијег као Викенд и смјештена је у окружење музичке индустрије.

Радња “Идола” прати гуруа за самопомоћ и вођу савременог култа Теодроса, који развија компликован љубавни однос с проблематичном поп звијездом Џослин, која је преживјела нервни слом и жели да се врати на врх, већа него икада. Серија је рекламирана као најљигавија љубавна прича у цијелом Холивуду, уз обиље скандалозних момената од секса преко наркотика до насиља, уз најаве да ће серија чак бити мрачнија, луђа и ризичнија верзија Левинсоновог хита “Еуфорија”.

У главним улогама су Викенд, Лили Роуз Деп и поп пјевач Трој Сиван, док су у осталим улогама Дан Леви, Ели Ротх, Хари Неф, Џејн Адамс, Џени Руби Џејн, Мике Дин, Сузана Сон и Ханк Азарија.

У серији је требало да глуми и Сузана Сон, која је пројекат напустила раније ове године отприлике у исто вријеме кад и редитељка Ејми Шејмиц, због чега је Левинсон осим писања преузео и режисерски дио, јер се серија по Викендовом мишљењу превише ослањала на женску перспективу и предаторску окрутност музичке индустрије, док су аутори жељели у први план да смјесте љубавну везу двоје дисфункционалних главних ликова.

Ово је изазвало бројне медијске гласине око садржаја и неколико одлагања премијере због реконструкције материјала, због чега се огласио и канал ХБО који је серију описао као један од најузбудљивијих и најпровокативнијих оригиналних програма мреже. Такође су додали да је и креативни тим посвећен стварању сигурног радног окружења, пуног узајамног поштовања, а прошле године тим је направио креативне промјене за које су сматрали да су у најбољем интересу и продукције и глумачке екипе и екипе. Главна глумица Роуз Деп, најпознатија по драми “Плесачица” и “Краљ” била је директна, изјавивши да је сарадња с Левинсоном врхунац њене каријере.

- Левинсон  је најбољи режисер с којим сам икада радила и никад се нисам осјећала више подржаном или поштованом у креативном простору, а мој допринос и мишљења цјењенији - рекла је она.

Серија која има укупно шест епизода биће емитована недјељом увече, што је термин за ударне програме канала ХБО као што су “Насљедници”, “Кућа змаја”, “Еуфорија” и “Посљедњи од нас”, што довољно говори о амбицијама продукције која стоји иза овог пројекта.

Бритни

Посљедњи трејлер за серију подржан је популарном поп нумером “Гимме Море” Бритни Спирс, која упућује на путању каријере ове музичке звијезде и њен симболизам у поп култури. То није једина сличност с Бритни, јер се главни лик Џослин, након нервног слома спрема за велику повратничку турнеју, упадајући у типичне замке поп звијезда, попут цурења приватних снимака у јавност и развратног начина, док један од главних ликова изговара у позадини ријечи: “Овакво нешто нисмо видјели од 90-их”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана