Празник филма у Нишу: „Тома“ отворио "Филмске сусрете"

Танјуг
Празник филма у Нишу: „Тома“ отворио "Филмске сусрете"

НИШ - Српском премијером дугоочекиваног филма “Тома“ Драгана Бјелогрлића о легендарном Томи Здравковићу вечерас је на Нишкој тврђави отворен фестивал "Филмски сусрети".

Након тријумфа на свјетској премијери у Сарајеву и десетоминутних овација публике у петак увече, филмска прича о најпознатијем југословенском боему стигла је пред Нишлије.

У граду влада празнична атмосфера у којој сви желе да се фотографишу са филмском екипом, коју предводе редитељ филма Бјелогрлић, глумац Милан Марић који се нашао у насловној улози и Тамара Драгичевић, која игра Силвану Арменулић.

За Танјугје  Милан Марић пред премијеру филма открио да осећа велико узбуђење јер нишка публика, како каже, ''тачно зна шта је боемштина''.

-Волео бих да нишка публика осети и види жељу и радост са којом је екипа филма стварала ''Тому''. Са великим нестрпљењем очекујем крај пројекције како бих видео реакције људи јер сам сигуран да ће им наш филм ући у срца - рекао је Марић.

Тамара Драгичевић, која је на великом платну оживела легендарну пјевачицу каже за Танјуг да је била очарана реакцијама публике у Сарајеву и да нешто слично очекује и од поштовалаца кинематографије у Нишу.

-Скоро 2.000 људи нас је 10 минута испраћало овацијама на синоћној светској премијери у Сарајеву. Верујем да ће сличну емоцију према нашем филму имати и публика у Нишу, да ће јако волети ово што смо урадили - казала је Драгичевић.

Композитор музике за филм “Тома“ и један од продуцената Жељко Јоксимовић каже да је имао изразито захтеван посао у процесу настајања остварења.

-Из визуре композитора покушао сам да погодим сензибилитет времена у којем је Тома живео и стварао, док је продуцентски посао нешто сасвим друго. Очекивао сам да ће посао композитора музике за филм бити много лакши, али кад радите са Бјелогрлићем то обично није тако. Било је много инспирација које су нас покретале у настајању филма и често смо нешто мењали и у филму и у серији и никада нисмо били комплетно задовољни - казао је Јоксимовић и додао да је веома срећан после синоћне свјетске премијере у Сарајеву и одушевљене реакције публике након пројекције “Томе“.

Прије пројекције филма “Тома“ на Нишкој тврђави, глумици Љиљани Благојевић уручена је награда за животно дјело “Павле Вуисић“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана