Позитивне критике свјетских медија за филм “Небеса”

Танјуг
Исјечак из трејлера за филм "Небеса"
Foto: снимак екрана/Јутјуб | Исјечак из трејлера за филм "Небеса"

БЕОГРАД, 11. августа (Тањуг) - Након свјетске премијере 5. августа на Фестивалу у швајцарском граду Локарно, најновији филм Срђана Драгојевића “Небеса” привукао је велику пажњу многих страних фимских сајтова и портала, саопштио је данас Филмски центар Србије.

Новинар Лео Бараклоу из “Варајетија” је у интервјуу са Драгојевићем истакао да је редитељ, кроз три приче о чудима, на сатиричан начин приказао живот у Источној Европи, при чему је “призвао гротескну визију бивших комунистичких земаља након њиховог помjерања ка капитализму”.

На сајту “ИЦС филм”, умjетнички домети аутора се пореде са режијама легендарног Пјера Паола Пазолинија, конкретно са његовом “Трилогијом живота”.

“Посткомунистичко окружење даје непогрешив политички подтекст свим причама, с тим да за уживање у филму није потребно много предзнања о новијој источноевропској историји”, пише на сајту “ИЦС филм”.

Сајт “Ле Темпс” посебно је похвалио први сегмент филма, док је Владан Петковић на сајту “Цинеуропа” истакао висок квалитет израде, таленат и надахнуће филма.

Филм “Небеса” испричан је кроз три приче које се протежу током три деценије (1993, 2001, 2026) и истражује утицај чуда на савремено друштво.

Филм је имао свјетску премијеру 5. августа у главном такмичарском програму Филмског фестивала у Локарну, док ће српску премијеру имати 25. августа, на затварању 4. издања Дунав филм феста у Смедереву.

Главне улоге повјерене су Срђану Жики Тодоровићу, Горану и Бојану Навојец, Милошу Тимотијевићу, Анђелки Прпић, Нели Михајловић и многим другима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана