Постери за серију "Господар прстенова" изазвали хистерију код фанова ФОТО

Б.П.
Постери за серију "Господар прстенова" изазвали хистерију код фанова ФОТО

ЊУЈОРК - Студио "Амазон" током викенда објавио је 23 постер за своју предстојеће остварење "Господар прстенова: Прстенови моћи", телевизијску серију засновану на праисторији књижевном серијалу "Господар прстенова" славног књижевника ЈРР Толкина.

Постери су обавијени мистеријом, пошто се на њима налазе само руке главних јунака, поједина оружја, алатке, прстење и сличне ситнице који дају наговјештаје ко се све налази на њима, па су тако до сада препознати ликови Саурона, Галадријеле, Келеборна, Келебримбора, Елронда, Гил-галада и још неколико ликова.

Појава постера изазвала је праву хистерију на друштвеним мрежама и на бројним страницама посвећеним Толкиновом дјелу, уз појаву десетине теорија око заплета серије и подјеле улога, гдје се помињу бројна имена Толкинове митологије од  Ал-Фаразона, владара Нуменора до Тома Бомбадила.

Подсјећамо, до сада се зна да серија гледаоце враћа у Друго доба, хиљаде година прије радње "Хобита" и "Господара прстенова", када је острво Нуменор још било изнад воде, његов пад, успон Мрачног господара Саурона, стварање нуменорских краљевства у Средњој земљи те велики рат познату као "Последњи савез људи и виловњака" .

Такође, позната је глумачка екипа серије у којој се појављују Назанин Бонијади, Синтија Робинсон, Лени Хенри, Бенџамин Валкер и други глумци, али је директна радња и даље под велом тајне.

Такође, потврђени глумци су Морфијада Кларк у улози млађе Галадријел и Сајмон Мерелс, као оригинални лик по имену Тревин.

Серија "Прстенови моћи" ради се са буџетом од запањујућих милијарду долара за пет сезона.

Премијера прве епизоде заказана је за 2. септембра 2022. године, датум који је иначе познат као рођендан Билба Багинса.

-До сада је публика на екрану видјела само причу о Једном прстену, али прије свега тога, било их је много… и ми смо узбуђени што можемо да подјелимо ову узбудљиву епску причу с гледаоцима - најавили су креатори серије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана