Поноћна премијера Ратови звијезда: Сила се буди у Бањалуци у знаку еуфорије

Цвија Мркоњић
Поноћна премијера Ратови звијезда: Сила се буди у Бањалуци у знаку еуфорије

Бањалука - Свјетска грозница, коју је са собом донио најновији наставак култног филма "Ратови звијезда: Сила се буди", затресла је и бањалучку публику, која је једва дочекала да се отворе врата мултиплекса "Палас" жељно ишчекујући поноћну премијеру овог остварења.

Иако то није била досадашња пракса, "Палас" је овај пут уприличио поноћну премијеру филма, што је било право освјежење, а стотине заљубљеника у ову франшизу данима унапријед је куповало карте како би себи обезбиједили мјесто.

Седми наставак је приказан у поноћ између 16. и 17. децембра у великој сали, а петнаестак минута прије филма простор биоскопа био је у потпуности испуњен вјерним фановима који су нестрпљиво чекали да виде шта им ново доноси научнофантастична сага Џорџа Лукаса.

Да је ово остварење у истој мјери доживјело успјех код нас као и широм планете потврдили су у "Паласу" наводећи да је вече протекло много боље него што су се надали.

- Ноћној премијери је присуствовало више од 300 гледалаца. Сала је одисала узбуђењем фанова, а реакције након филма су биле сјајне - рекла је портпарол биоскопа Марина Поповић.

Она је нагласила да су сва њихова очекивања надмашена те у сљедећих неколико дана такође очекују велику посјећеност, јер је сигурна да ће се и они који су већ једном погледали нови наставак, вратити да утврде градиво.

Наставак саге се дешава 30 година након радње филма "Ратови звијезда VI: Повратак Џедаја" из 1983. године, а иако се у седмом дијелу појављују нови ликови као што су Фин Реј и По Демерон, нису заборављени ни стари јунаци попут Лука Скајвокера.

Да је први филм из нове трилогије "Ратова звијезда" најишчекиванији у овој години потврдили су и гледаоци.

- Сцене у филму су фантастичне, музика одлична, али ништа мање нисам ни очекивала. Помало ме чак подсјећа на први дио - рекла је Милица Бркић, велики фан овог остварења.

Колика је популарност ове франшизе свједочи и то што је досадашњих шест епизода зарадило више од 4,5 милијарди долара и то само од приказивања у биоскопима. Узевши у обзир то да се права зарада крије у пратећим садржајима, као што су продаја видео-игрица или лутака из серијала, зарада од продаје улазница је сигурно права ситница.

Свјетска премијера седмог дијела "Ратова звијезда: Сила се буди" прије неколико дана одржана је у Лос Анђелесу, гдје су залуђеници овом франшизом данима камповали како би се изборили за улазнице.

Публика у Бањалуци у наредном периоду имаће прилику да "Ратове звијезда: Сила се буди" гледа у терминима у 15.30, 17.30, 18.30 и 21.30 часова те у додатном термину од 12.30 суботом и недјељом.

Продаја

Идејни творац "Ратова звијезда" Џорџ Лукас франшизу је покренуо давне 1977. године, али прије неколико година је одлучио да му је доста посла у вези са наставком снимања па је за четири милијарде долара сва права продао компанији "Дизни".

Лукас је недавно изјавио да је седми дио прича о породици и борби нове генерације са заоставштином.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана