Помjерена и 94. додjела Оскара - разлог "конкуренција"?

Г.С.
Помjерена и 94. додjела Оскара - разлог "конкуренција"?

Организатори додjеле Оскара помjерили су слijедећу додjелу најцењенијих филмских награда за крај марта, мjесец дана касније него што је било планирано.

 

 

У саопштењу Академије филмских наука и умjетности наводи се да ће додjела за 2022. годину бити 27. марта на традиционалној локацији, у холивудском Долби театру.

Разлог за промjену датума није објављен, али се претпоставља да организатори не желе да се додjела, чија је гледаност ионако пала, бори за телевизијску публику са Зимским олимпијским играма и завршном утакмицом сезоне у америчком фудбалу "Супербоул", који се одржавају у фебруару.

Академија ће због пандемије коронавируса другу годину заредом допустити да у конкуренцији за награду буду филмови који су снимљени примарно за биоскопе, али су због затварања приказани на стриминг платформама попут Нетфликса, Дизнија, ХБО Макса и Амазона.

Церемонија овогодишња додjеле Оскара пребачена је за април, умjесто да буде одржана у фебруару, а због пандемије организована је на Јуниону, главној жеqезничкој станици у Лос Анђелесу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана