Почиње приказивање друге сезоне серије “Бележница професора Мишковића”

Приредила: Миланка Митрић/Агенције
Почиње приказивање друге сезоне серије “Бележница професора Мишковића”

БЕОГРАД - Мистични свијет натприродних и научно необјашњивих појава, у периоду од римског Виминацијума 441. и опсаде хунског војсковође Атиле па до 2003. године, окосница је нове сезоне серије “Бележница професора Мишковића” чије емитовање почиње вечерас.

Режисер серије Мирослав Лекић, најављујући другу сезону, казао је да су пустили машти на вољу и да је за развој приче искориштено око 80 минута специјалних ефеката.

- Једино ограничење је била машта. Направили смо свет ограничен ивицама маште. Да ли је реалан или не, потпуно је свеједно -  навео је Лекић о овој серији, која је рађена по истоименој књизи Ратка Дмитровића.

Јунаци приче широм Србије прате различите трагове, истражујући њене мистичне дијелове и карактеристике, идући корак даље према разоткривању тајне скривене у биљежници.

- Наше путовање није дијалошког типа. Све смо комплетно визуализовали. Видеће публика како је изгледао Виминацијум. Направили смо пионирски подухват у смислу отварања једног новог жанра - испричао је Лекић.

Нових 14 епизода серије снимљено је у Виминацијуму, Тителу, Ђердапу, док је главна локација била планина Ртањ.

- Сви мистични догађаји међусобно су повезани. Тајновити извор силе потиче с Ртња, римски војници су га пронашли и преселили у Виминацијум, тамо га је пронашао Атила и задржао за себе тако што се сахранио с њим испод површине реке Тисе. То је заправо Атилино благо. Сила и даље постоји и делује. Потрага за одговорима ће се наставити - стоји у најави продуцената.

У серији глуме Момчило Оташевић, Милош Самолов, Милена Радуловић, Светозар Цветковић, Александар Радојичић, Даница Радуловић, Исидора Јанковић, Александар Срећковић, Раде Маричић, Аница Добра и многи други.

Епизоде нове сезоне биће емитоване сваког радног дана од 21 час на “Суперстару”.

О књизи

Књига “Бележница професора Мишковића” Ратка Дмитровића објављена је 2014. године у издању “Лагуне”. Радња серије прати причу из књиге и новинара Бошка Стевановића, који у прољеће 2002. године  добије задатак да напише текст о научној оставштини преминулог српског етнолога Арсенија Мишковића.

-  Уместо очекивано досадног разговора с удовицом Мишковић, женом у годинама која чека последње животно путовање, он ће се сусрести са серијом мистериозних и научно необјашњивих догађаја о којима није ни сањао да су могући, а камоли да су се одиграли и да још трају у Србији - записано је о радњи ове књиге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана