Почиње емитовање серије “Јужни ветар: На граници”: Крвави обрачун Истока и Запада

Приредио: Бранислав Предојевић
Почиње емитовање серије “Јужни ветар: На граници”: Крвави обрачун Истока и Запада

БЕОГРАД - Најуспјешнија српска филмска и телевизијска франшиза посљедњих година “Јужни ветар” сутра навече се враћа на мале екране са другом сезоном узбудљиве крими приче.

Публика ће нове авантуре Мараша, Баће и осталих антихероја подземља Балкана моћи да прати суботом и недјељом, од 20 часова на РТС 1.

Кроз нових 12 епизода биће приказано зашто је Београд постао “поприште сукоба” Истока и Запада, а заплет пратимо на чак четири језика уз глумачку екипу коју чине познате свјетске звијезде од Холивуда до Москве.

Главна линија приче прати Петра Мараша, који након куповине земљишта на планираној траси гасовода “Јужни ток” за снабдијевање Западне Европе руским гасом покуша да спаси себе и своју екипу уцјењујући државу и свог шефа Црвеног. Ипак, убрзо постаје јасно да Мараш мора да повуче много ризичније потезе да би, заједно са својом породицом и екипом, преживио рат који му је његов вођа Црвени наметнуо док се око њега преплићу интереси САД и Русије.

Као и у претходним наставцима кроз два филма и једну сезону серије и овдје глуме Милош Биковић, Миодраг Радоњић, Предраг Мики Манојловић, Александар Берчек, Богдан Диклић и Јована Стојиљковић, док је као креатор потписан Милош Аврамовић, који каже да нико није очекивао да ће од оригиналног филма “Јужни ветар” из 2018. године стићи до оволиког успјеха.

- У први филм те 2017. године уложили смо пуно рада, труда, енергије и није нам ни на крај памети било да ћемо имати, ево два филма и двије серије. Нисмо ни очекивали да ће тај филм бити један од апсолутно најгледанијих у нашој кинематографији у посљедњих 30 година - рекао је Аврамовић.

Познати режисер и сценариста каже да пројекат из сезоне у сезону напредује и развија причу, како би одржали квалитет, избјегли понављање, али и сачували наклоност публике.

- Публика може да очекује нових 12 епизода луде вожње, где је свака епизода боља од претходне. Има стално узбудљивих момената, обрта, изненађења. Главни ликови Мараш и Баћа су сада доста порасли, развијали су се, а њихови противници су већи и озбиљнији. Као када играте видео-игрицу и прелазите нивое, тако је и у нашој серији - рекао је Аврамовић.

Главна звијезда серије уједно и један од продуцената Милош Биковић рекао је како је узбуђен што дијели кадар и сцену са таквим величинама како домаћим тако и страним.

- Велика је част што дијелим кадар са величинама какве су Богдан Диклић, Мики Манојловић и Александар Берчек. Привилегија је играти са њима, као и глумити по оваквом сценарију који је стварно веома узбудљив, вуче вас да читате даље и даље сваку нову страницу. Тако свог јунака откривам постепено све више са неке друге стране. Сценарио се чита као роман или драма - објаснио је Биковић

Стандардној глумачкој постави, придружила се и инострана екипа и то Оксана Акиншина и Алексеј Гусков, али и имена из Холивуда - Вилијам Болдвин, Ерик Робертс и други. Нове ликова ће тумачити и Александар Глигорић, Радован Вујовић, Милица Гојковић, Стефан Капичић, Милош Самолов, Марко Јанкетић, Леон Лучев, Гордан Кичић, Паскал Еспосито, Астрит Кабаши, Изудин Бајровић, Иван Ђорђевић Џуди.

Милош Аврамовић је креатор серије, али режију епизода потписују и младе снаге српске кинематографије Љубомир Божовић, Немања Ћеранић, Мирослав Стаматов и Данило Бећковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана