Почело снимање нове тв серије инспирисане догађајем у Бањалуци

Tanjug
Foto: Kurir

БЕОГРАД - Продукција Телекома Србија и продукцијска кућа Адреналин започели су снимање нове серије "Биће нових лета", најавили су продуценти.

Кроз пет епизода, ова серија комбинује елементе комедије, драме и црног хумора, пружајући гледаоцима забаву и смијех. 
    
Главни ликови серије, суочени с финансијским изазовима, проводе 10 дана "заробљени" у стану, глумећи да су на љетовању приликом чега ће многи њихови квалитети испливати након дугог низа година.
    
Инспирисана истинитим догађајем који се одвио у Бањалуци, ова прича намеће бројна питања – ко су и какви су ти људи и шта их мотивише да одмор проведу на тако апсурдан начин? Да ли су они себични појединци из средње класе или пожртвовани јунаци? 
    
Одговори на питања крију се у свакој епизоди, а неизвесност и динамичан развој догађаја очекују гледаоце све до последњег тренутка.
    
Сценариста и редитељ серије "Биће нових лета", Гвозден Ђурић, дипломирао је филмску и позоришну режију на Академији уметности у Новом Саду, а његово име везујемо за бројне награђиване филмове и серије, попут серија "Врата до врата", "Кљун", друге сезоне серије "Мама и тата се играју рата", филма "Андадаси" и друге.
    
Главну поставку која ће преузети улоге необичних јунака приче чине Златан Видовић, Олга Одановић, Тамара Крцуновић, Младен Леро, Анђела Крибл, Вахид Џанковић, Стефан Вукић, Исидора Влчек, Дубравка Ковјанић и Филип Гајић.
    
"Дуго смо се припремали за снимање кроз глумачке, читајуће и лекторске пробе. Добијали смо разне смернице које филмове да гледамо, коју музику да слушамо и то је заиста сјајан приступ који би сваки озбиљан пројекат требало да има, а свакако да је са "Биће нових лета" то и случај", рекао је глумац Златан Видовић.
    
Глумица Олга Одановић, која тумачи улогу баке Бранке, сматра да ће прича ове серије бити "узбудљива и лепа" и да ће публика бити позитивно изненађена. 
    
"Највећи утисак је сама прича, јако неочекивана, нисам прочитала ништа слично овоме до сада. Врло је интересантна, као и карактери који се појављују. Код мене, као глумице је тако, на прво читање ако вам се нешто допадне, то је то" рекла је Одановић.
    
Својом необичношћу, ова прича од самог почетка ствара осећај несвакидашње интриге, а глумица Тамара Крцуновић сматра да целокупна глумачка поставка верује у успех овог уметничког пројекта.
    
"У мору серија и филмова које се сада раде, углавном тешких тема, драме као и жанрови попут трилера и акција,  мени недостају породичне комедије. Диван је свет који је Гвозден Дјурић измаштао", рекла је Крцуновић.
    
Продуценти серије "Биће нових лета" су поменути Гвозден Ђурић и Урош Томић, који је дипломирао на студијама филмске и ТВ режије на Факултету драмских умjетности у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана